Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika: İstanbul'a 2 bin 125 yeni taksi geliyor - Son dakika haberleri

        Son dakika... İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, kent genelinde çalışan ihtiyaç fazlası 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun, taksiye dönüştürülmesi kabul edildi.

        AA'da yer alan habere göre İBB UKOME Toplantısı, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar başkanlığında, Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde yapıldı.

        Çeşitli gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, kent genelinde çalışan ihtiyaç fazlası 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun, taksiye dönüştürülmesi teklifi konuşuldu.

        Toplantıda yapılan oylamada, 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun, taksiye dönüştürülmesi teklifi onaylandı.

        REKLAM

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, teklifin kabul edilmesinin ardından paylaşımda bulundu

        14 KEZ REDDEDİLMİŞTİ

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul genelinde hizmet veren 17 bin 395 taksinin yetersiz olduğunu söyleyerek yeni taksi projesi hazırlamıştı. Proje kapsamında 5 bin yeni taksinin İstanbul'da hizmete girmesi hedefleniyordu.

        Buna göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) geçtiğimiz ay düzenlenen toplantısında gündeme alınan teklif 14. kez reddedilmişti.

        İSTANBUL'UN YÜZDE 84'Ü TAKSİ BULAMIYOR

        İstanbul'daki taksi sorunu Ipsos'un Ekim ayında yaptığı kamuoyu yoklamasında da mercek altına alındı. Araştırmada, megakentte taksi kullanan nüfusun genel nüfusa oranının yüzde 68 olduğu, taksi kullanan bu yüzde 68’lik kesimin yüzde 84’ünün ise taksi bulmakta zorlandığı belirlendi. Ankete katılan her 5 görüşmecinin 4’ü İstanbul’da taksicilerin mesafe beğenmemesini taksilerle yaşanan en önemli sorun olarak gördü. Buna göre katılımcıların yüzde 76'sı taksilerin mesafe beğenmeyerek müşteri aldığını, yüzde 54'ü taksilerin uzak güzergah seçerek ve yolu uzatarak haksız kazanç sağladığını belirtti.

        İstanbul'un yüzde 84'ü taksi bulamıyor
        Haberi Görüntüle

        TEKE TEK'TE TARTIŞILDI

        Fatih Altaylı'nın dün akşam yayınlanan Teke Tek programına konuk olan Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Biz kesinlikle taksi sayısının artışına karşı değiliz" ifadelerini kullanmıştı.

        Aksu şunları kaydetmişti: "Herkes pik saatlerde sabah 07-10.00 arası, öğle sonrası, akşam üzere toplu taşımaya binemedikleri için, kullanamadıkları, tarife de yüksek olduğu için taksiye yöneliyor. Biz kesinlikle taksi sayısının artışına karşı değiliz. İBB'nin önerdiği teklife karşıyız. Bir ciklete 2 kilometre yolculuk yapıyoruz. Eskiden kısa mesafeleri yaklaşık yarım saatte götürüyorduk. Aslında o kadar trafik yoğunlaştı ki, yüzde 90'a varan yoğunluk yaşamaya başladık. Trafik yoğunluğundan dolayı kısa yolculukları 1,5 saatte yapabiliyoruz. Paris'i inceledik. Paris'te lüks taksilere ayrılmış özel tercihli yollar var. Paris, New York, Londra'nın taksimetre ücretleri buranın 5-10 katı. Hak ettiğimiz oranda bize tarife iyileştirilmesi yapılsın, herkes ekonomisine göre taşınmayı kullansın. 16 milyon birden taksiyi tercih ederse bu yükü kaldıramayız zaten."

        İstanbul'da taksi krizi nasıl çözülecek?
        Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa