Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Kızılcahamam Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kızılcahamam Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, 3600 ek gösterge düzenlemesini, 5 milyonu aşkın memur ve emeklinin tamamını ilgilendiren bir formülle hazırladıklarını bildirdi. Konuşmasında buğday alım fiyatlarına da değinen Erdoğan, "Sert ekmeklik buğdayın tonuna 7 bin 50 TL ödenecek" dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; "AK Parti istişare ile kurulmuş ve istişare kültürünü yaşatmış bir partidir. En büyük istişareyi de milletimizle yapıyoruz.

        Bizlerin doğrularla kapatmadığı her boşluğun birileri tarafından yalan ve iftiralarla doldurulduğunu biliyorsunuz. İçeride hiçbir vatandaşımıza kendini sahipsiz hissettirmeyecek adımlar atmaya devam edeceğiz.

        'BİZİ HEDEF ALMALARININ GERİSİNDE HAZIMSIZLIK VAR'

        Aslını inkar eden haramzadeler her gün bir başka kılığa bürünebilir, kimse bizden böyle bir tavır sergilememizi beklemesin.

        REKLAM

        Büyük ve güçlü Türkiye hedefimizden rahatsız olanların bizi ve hükümetimizi hedef almasının gerisinde hazımsızlık vardır. Bizim yolumuz dün olduğu gibi bugün de ya istiklal ya ölüm yoludur. Bizim hayalimiz dün olduğu gibi bugün de gözü hep geleceğe dönük bir Türkiye sevdasıdır.

        'TÜRKİYE TAKOZ SİYASETİNDEN ÇOK ÇEKTİ'

        En zayıf, en yorgun, en bitkin zamanımızda nasıl bu anlayışla yedi düveli arkasına alanları denize döktüysek, bugün de aynı inanç ve irade ile ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştıracak, 2053 vizyonuna kavuşturacağız. Genel Başkanı'ndan sandık müşahidine kadar AK Parti ailesinin her bir ferdi işte bu şuur ve heyecanla yoluna devam etmektedir. Siyaset hayatları boyunca ülkenin ve milletin hayrına yaptıkları tek bir iş dahi olmayanların bu hissiyatı ve azmi anlamasını beklemiyoruz. Bizim isteğimiz, 'gölge etme başka ihsan istemem' diyen filozof misali, bunların büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasına çelme takmamaları, takozluk yapmamalıdır. Türkiye, geçmişte takoz siyasetinden, istismar siyasetinden, etnik ve inanç kökenli ayrıştırma siyasetinden çok çekti. Milletimizin bu tür kavgalar yüzünden ödediği bedellerin telafisi için 20 yıldır gece gündüz çalışıyoruz, bunun için ülkemize 20 yılda asırlık yol kat ettirdiğimizi rahmetli Özal'ın deyimiyle 'Türkiye'ye çağ atlattığımızı' söylüyoruz. Verdiğimiz demokrasi ve kalkınma mücadelesi, 85 milyon vatandaşımızın her birinin hayatını olumlu yönde değiştirmiş, geliştirmiş ve ilerletmiştir. Tüm bunları muhalefet adı altında hep karşımıza dikilen kifayetsiz muhterislere rağmen başardık. Bugün de onlara rağmen Türkiye'yi bölgesinin lideri, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmenin mücadelesini veriyoruz. İnşallah hiç endişe etmeyin bunu da başaracağız.

        İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO'YA BAŞVURUSU

        Son dönemde bize NATO'nun genişlemesi konusunda esnek olmayı telkin edenlerin terör örgütleriyle ilişkilerini sorgulamaktan ısrarla kaçması kararlı duruşumuzun haklılığını ispatlamaktadır. Bu konuda muhataplarımıza deklare ettiğimiz beklentilerimiz karşılanmadan tutum değişikliğine gitmeyeceğiz.

        'FİYAT ARTIŞLARINI MERCEK ALTINA ALDIK'

        (Enflasyonla mücadele) Kur ve enflasyondan kaynaklanan maliyet artışlarıyla izah edilemeyecek fiyat artışlarını mercek altına aldık.

        Üreticiler başta her kesimden vatandaşımızın gelirini artırarak arada farkı azaltmaya çalışan programlar hazırlıyoruz.

        ÇİFTÇİLERE VE MEMURLARA MÜJDE

        Çiftçilerimize ve memurlarımıza iki ayrı müjde vermek istiyorum. Muhalefet ve mandacı ekonomistler 'buğday ithal ediyoruz' yalanını yaymaktan geri durmuyor.

        Tahıl fiyatındaki dalgalanma üretim eksikliğinden değil. Biz buğdayı kendi ihtiyacımız için değil, onu işleyip tüm dünyaya satmak için ithal ediyoruz.

        REKLAM

        BUĞDAY ALIM FİYATLARI HAKKINDA AÇIKLAMA

        TMO sert ekmeklik buğdaya ton başına 6 bin 50 lira alım ve bin lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacak.

        TMO'nun arpa alım fiyatı da ton başına 5 bin 500 lira alım ve 500 lira prim bedeli olmak üzere toplamda 6000 lira olarak belirlenmiştir

        Prim ödemesinden, ürününü Toprak Mahsulleri Ofisimize veren Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilerimiz yararlanabilecektir.

        3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

        Memurlarımıza da müjde vermek istiyorum. 3600 ek gösterge düzenlemesini, 5 milyonu aşkın memur ve emeklinin tamamını ilgilendiren bir formülle hazırladık.

        Meclis'e sunma aşamasına getirdik. Yarın Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bu hazırlığı detaylarıyla açıklayacağım."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa