Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika: Bangladeş Başbakanı istifa etti | Dış Haberler

        Bangladeş'te Bağımsızlık Savaşı'na katılanların ailelerine kamuda kontenjan ayrılmasının ardından başlatılan protestolarda yaşanan şiddete dikkati çekmek amacıyla düzenlenen hükümet karşıtı gösteriler, ülkeyi büyük bir iç çatışmaya sürükledi.

        Bangladeş'teki protestolarda can kaybı yükseliyor!
        Haberi Görüntüle

        Ülkenin birçok bölgesinde hükümet karşıtı protesto gösterileri yükselirken, İçişleri Bakanlığı olayları kontrol altına alabilmek için sokağa çıkma yasağı ve resmi tatil ilan etti; ancak başarılı olamadı.

        Onbinlerce protestocu Başbakan Hasina'nın resmi konutunu bastı. Hasina, görevinden istifa etti ve Hindistan'daki bir 'güvenli bölgeye' askeri helikopterle götürüldü.

        Ordu komutanı tüm siyasi parti liderleriyle bir görüşme yaparken, ülkede geçici hükümet kurulacağı duyuruldu. Komutan, "Halkımız orduya güvensin. Ülkeye barışı ve huzuru yeniden getireceğiz. Bize biraz zaman verin, çözümü getireceğiz. Son haftalarda protestolarda yaşanan tüm ölüm olaylarını araştıracağız. Öğrencilere sakin olmaları ve evlerine dönmeleri çağrısı yapıyorum" açıklamasını yaptı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa