Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mevlana Meydanı'nda toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"6 aylık bir aranın ardından bir kez daha beraberiz. Geçtiğimiz yıl 4 defa gelmiştim. Bu yıl ikinci defa bir aradayız. Bizim için kurucu irade olan Konya tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de direniş ve dirilişin sembolüdür. Medeniyet kokan, kültür kokan bu şehir daima bizim gözbebeğimiz olmuştur. Seçim öncesi bir kez daha sizleri ziyaret edeceğim.

Ülkemizin 81 vilayeti bizleri çağırıyor. Yapılan işleri yerinde görüyoruz, eksikleri tespit ediyoruz. Hele hele Hz. Mevlana 'Gel' diyorsa gitmemek bize yakışmaz. Bugün bir kez daha Mevlana'nın 745'inci vuslat yıldönümü vesilesiyle bir aradayız.Hz. Pir'in çağrısına kulak veriyor, sevgimizi güçlendirmek için onun huzuruna geliyoruz. Toplam yatırım bedeli 1 milyar 464 milyon lira olan 99 kalem projenin toplu açılışını da bugün gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz hafta hükümetimizin ikinci 100 günlük hedeflerini açıkladık. Bunlardan biri Konya Yüksek Hızlı Tren Garı'nın hizmete sunulması. Diğeri de Necmettin Erbakan Üniversitesi ile Meram Belediyesi tren ihalesinin yapılmasıydı. Selçuk Üniversitesi-Meram Belediyesi hattının projesinin de kısa sürede sonuçlandırılmasını bekliyoruz. Şehrimiz için önemli olduğunu bildiğim çevreyolu inşaatı aşama aşama devam ediyor. Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz, bakanlıklarımız Konya için çalışıyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ