Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'ta Başbakan Edi Rama ile ortak basın toplantısı düzenledi | Dış Haberler

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'ta Başbakan Edi Rama ile ortak basın toplantısı düzenledi.

        Açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

        "Sağlık alanındaki güçlü işbirliğimizi güçlendiriyoruz. FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle ortak mücadele konusunu ele aldık. Etkin mücadeleye beraber devam edeceğiz.

        Arnavutluk'un barış çabalarını takdirle takip ediyoruz. Gazze başta olmak üzere İsrail mezalimi, görüşmemizin önemli konularından biriydi. Netanyahu'nun küresel düzeni tehdit eden saldırganlığını konuştuk. Acilen kalıcı ateşkesin sağlanması, insani yardımların sağlanması ve İsrail üzerinde gerekli baskı yaratılması için çalışacağız. Bu soykırım tüm insanlığın utancıdır.

        REKLAM

        Tüm Arnavut dostlarımıza samimi misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum ve değişik alanlarda attığımız ve atacağımız adımların hayırlara vesile olmasını diliyorum."

        "Askeri alanda büyük işbirliğine vardık"

        Daha sonra sözü alan Arnavutluk Başbakanı Rama, şunları söyledi:

        "Ne zaman biz bir araya gelirsek kendisi tekrar vurgular ki, Türkiye ve Arnavutluk arasında ekonomik olarak potansiyelimizi tam olarak ifade edemiyoruz. Varmak istediğimiz 2 milyar avro hedefini tutturacağız. Türk vatandaşlarının Arnavutluk ziyaretinde yılın ilk 8 ayında yüzde 85 artış var. Bu sayı daha da artacak. En hızlı şekilde hedeflerimize ulaşmak istiyoruz.

        Birçok mutabakata vardık ve işbirlikleri imzaladık. Dört gözle beklediğimiz bir anlaşma vardı ki o da İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Tiran'da bir kampüs açmasıydı. Özellikle yüksek lisans bölümleri için.

        Askeri alanda büyük bir işbirliğine vardık. Türkiye'nin bu alanda ciddi bir üretimi var.

        Ukrayna'daki Rus saldırganlığının karşısındayız. Herkes de bu saldırganlığın karşısında olmalı."

        Ayrıntılar geliyor...

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa