Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la görüştü!

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la görüştü.

        Görüşmede ikili ilişkiler ve Karadeniz'de Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim ele alındı. İki lider Arjantin'de yapılacak G20 zirvesinde yüz yüze görüşme kararı aldı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak gün içerisinde Rusya lideri Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ile de bir görüşme gerçekleştirmişti.

        Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, her iki görüşmede de Karadeniz'de Rusya ile Ukrayna arasında son günlerde yaşanan gerilim ele alındı.

        Her iki tarafı da dinleyen ve gerilime ilişkin endişelerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, sorunları diplomatik yollarla çözümlemenin önemini vurguladığı belirtildi.

        Kremlin Sarayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin'in gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Kerç Boğazında yaşanan gerilimi ele aldığını duyurdu.

        Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefon görüşmesi gerçekleştirildiğini duyurdu. Açıklamada, görüşmede Pazar günü Kerç boğazında gerçekleşen gerilim hakkında konuşulduğu bildirildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa