Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği kesildi! Bir hafta karanlık...
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği kesildi. Kılıçdaroğlu, "Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir" dedi.

        Elektrik faturalarına gelen zamları protesto etmek amacıyla, elektrik faturasını ödemeyen Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği Sabancı Grubu'na ait olan Başkent Elektrik tarafından kesildi. Kılıçdaroğlu ailesinin elektriği, üç aylık ödenmeyen ve yaklaşık 1000 TL'yi bulan faturanın bir hafta sonra 28 TL'lik açma kapama ücreti ve gecikme faiziyle ödenmesi halinde kullanıma açılabilecek.

        "EYLEMİM KARANLIKTA KALAN AİLELERE..."

        Sosyal medyadan açıklayan Kılıçdaroğlu, "Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir" dedi.

        "EŞİMLE 1 HAFTA KARANLIKTA KALACAĞIZ"

        CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eşi ile birlikte akşam saatlerinde karanlıkta çektiği videoda, "Eylemim karanlıktaki aileler için. Eşimle bir hafta karanlıkta kalacağız" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, temel ihtiyaçlara masraf gözüyle bakılmayacağını vurguladı.

        Kılıçdaroğlu, evinin önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada da 4 milyon insanın faturalarını ödeyemediği için evlerinin elektriğinin kesildiğini ifade ederek “Elektriği kesilen 4 milyon insanın sesi olmak gerekiyordu. Bunun için farkındalık yapmak gerekiyordu. Bunu yaptık. Elektriği kesilen bazı aileleri de ziyaret edeceğim. Acıyı yaşamak lazım. Sorun, geliri olmayan ya da düşük gelirli ailelerin yaşadıkları dram. Asıl sorun o, o sorunu çözmemiz gerekiyor. Sorunu çözecek olan da siyaset kurumu, başka kimse değil” şeklinde konuştu.

        BAKAN DÖNMEZ'DEN İDDİALARA YANIT

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de 4 milyon meskenin elektriğinin kesik olduğuna yönelik iddiasının doğru olmadığını belirterek, "Bu kadar yaygın bir kesinti olsa çok daha fazla gündemde kalırdı. Şu anda 278 bin civarında abonenin elektriği kesik. Bunun 197 bini mesken abonesi." dedi.

        Dönmez, Anadolu Soruyor TV Programı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        Kılıçdaroğlu'nun elektrik fiyatlarını protesto etmek için faturasını ödemeyeceğini söylediğini hatırlatan Dönmez, "Ben de ödemesem evimin elektriği kesilir. 3 ay boyunca her ay otomatik olarak ikaz, ihtar yapıldı. Dün itibarıyla da elektrik kesildi. Bunu bir şova dönüştürme gayreti görüyoruz." ifadelerini kullandı.

        Bu konuda duygu istismarını doğru bulmadıklarını kaydeden Dönmez, "Bilinçli, isteyerek karanlığı tercih edenlerin gelecekte milletine, memleketine nasıl aydınlık günler vadedeceği sorusu aklımıza gelmiyor değil." değerlendirmesinde bulundu.

        Dönmez, Türkiye'de 39 milyona yakın mesken abonesi bulunduğunu ve 4 milyonunun elektriğinin kesik olduğuna yönelik iddiaların doğru olmadığını belirterek, "Bu kadar yaygın bir kesinti olsa çok daha fazla gündemde kalırdı. Şu anda 278 bin civarında abonenin elektriği kesik. Bunun 197 bini mesken abonesi. Bu elektrik kesintilerinin toplam abone sayısına oranı yüzde 0,6." diye konuştu.

        Ödeme güçlüğü çeken vatandaşlar için yaklaşık 3-4 yıl önce bir program başlatıldığını vurgulayan Dönmez, "2 milyon 140 bin hanenin 150 kilovatsaate kadar tüketimlerini devlet karşılıyor. Bu da 1,5-2 milyar lira civarında bir rakam." dedi.

        KILIÇDAROĞLU'NA DAYANIŞMA TELEFONU

        Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın aktardığına göre Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini arayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile telefonda görüştü. Liderler, bugün itibariyle evinin elektriği kesilen CHP lideri Kılıçdaroğlu’na dayanışma dileklerini iletti.

        AKŞENER: SELVİ HANIM İÇİN BEN ÖDEYEBİLİRİM

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun borcunu ödemediği için evinin elektriğinin kesilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

        Akşener, "Sayın Kılıçdaroğlu elektrik faturalarını ödememe tutumuyla ilgili olarak, 3,5 milyon civarında elektrik abonesinin elektriği kesiliyor. 1,5 milyona yaklaşan bir doğal gaz kullanıcısının da doğal gazı kesik. Dolayısıyla oraya dikkat çekmek amaçlı bir tutum aldı. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriğinin kesilmesi tabi basının ve herkesin ilgisini çekti. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu tutumu umarım 3,5 milyon elektriği kesilmiş haneye dair dikkat çeker. Bu sebeple hem iktidarın hem de zor durumdaki insanların iktidar tarafından problemlerinin çözülmesi için bir adım atılmasına sebep olur. O açıdan bu tutumu çok olumlu değerlendiriyorum. Şimdi bir şey daha var. Bu elektrik ve doğal gaz parasının bir şekilde ortadan kaldırılmasının fiyatı ne biliyor musunuz? 1 milyar 225 milyon lira. Yani vergi borcunun silindiği iki firmanın vergi borçlarından daha düşük rakam. Buna dikkat çekmek istiyorum. Tabi bu işte Selvi hanımın durumu zor. Sayın Kılıçdaroğlu sözünü yere düşürmemiş olur. Müsaade ederse hanenin elektrik borcunu ben ödeyebilirim. O da Selvi hanım için" diye konuştu.

        AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HAMZA DAĞ'DAN TEPKİ

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, elektriğinin kesildiğini duyuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, "Geceliği 100 bin liraya otelde kalan CHP Genel Başkanı, aylık 300 liralık faturayı ödememiş. Para hazineden çıkınca mest, kendi cebinden çıkınca protest oluyor. Tutarsızlık ve samimiyetsizlikte marka haline geldiğini bir kez daha kanıtlamıştır" sözleriyle tepki gösterdi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa