Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika... CHP'li Özel'den parti içi değişim açıklaması

        CHP'den Manisa milletvekili seçilenÖzgürÖzel, Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen'e mazbatalarının verilmesi için Adliye Sarayı'nda düzenlenen törene CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka ve partililer de katıldı.ÖzgürÖzel, Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen'e mazbatalarını, Manisa İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ramazan Uçak ile Manisa İl Seçim Kurulu üyesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Şahap Mutlu takdim etti.

        Mazbata töreninde konuşan CHP'li üç milletvekili, yeni dönemde hem Türkiye için hem de Manisa için gece-gündüz çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi. Mazbata töreninin ardından 3 milletvekili, partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

        'YENİ DÖNEMDE İKİ ÖNEMLİ KONU ÜZERİNDE DURACAĞIZ'

        Mazbatasını alan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa MilletvekiliÖzgürÖzel, adliye çıkışında açıklamalarda bulundu. Özel, önümüzdeki dönemde iki önemli yasa üzerinde duracaklarını ve yapıcı muhalefet anlayışı içinde olacaklarını söyledi. Özel, "Geçen dönem Meclis'in seçim kararı aldığı için bırakıp gittiği çok önemli iki yasa var. Bunlardan bir tanesi çocuk istismarına karşı yapılan hazırlık. Bunun için bir başbakan yardımcısı ve 6 bakan görevlendirilmişti. CHP olarak siyaset üstü destek vereceğimizi söylemiştik. Ancak 24 Haziran baskın seçim kararı alınır alınmaz o iş olduğu gibi bırakıldı. Son günlerde çocuğa karşı taciz ve istismar suçlarıyla ilgili çok sayıda vaka görülüyor. Bu da hepimizin yüreğini burkuyor. Bu konuda geçtiğimiz dönemde verdiğimiz olumlu desteği ve bu konuda yapacağımız siyaset üstü katkıyı son derece önemsiyoruz" dedi.

        'HAYVAN HAKLARI DÜZENLEMESİNE YAPACI DESTEK VERECEĞİZ'

        Özel, ikinci önemli konunun hayvan hakları ilgili düzenleme olduğunun altını çizip, "Geçen 2.5 yıl boyunca söz verildi ve bu beklenti de yerine getirilmeden meclis kapanmıştı. Bu konuda da yapıcı muhalefet anlayışımız ile son derece olumlu katkılar vermeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki süreçte bedelli askerlik, af gibi meclisimizin gündemine gelmesi gereken, daha doğrusu geçtiğimiz seçim döneminde vaatlere damgasını vuran bazı meseleler vardı. Bu konularda da toplumsal mutabakat arayan, vatandaşın isteklerini gören ve genel toplumsal mutabakatın ne dediğine ve parlamentodaki toplumsal mutabakatla örtüştürmeye çalışan bir muhalefet anlayışı içinde olacağız. Vatandaşa verilen sözlerin takipçisi olacağız" diye konuştu.

        PARTİ İÇİ DEĞİŞİM SÖYLEMLERİ AÇIKLAMASI

        DHA'nın aktardığı bilgiye göre, CHP'li Özel açıklamasının son kısmında, parti içindeki değişim söylemleriyle ilgili olarak da üstü kapalı açıklamada bulundu. Parti içi tartışmaların önemli olduğuna dikkat çeken Özel, şunları söyledi:

        "Sayın Muharrem İnce, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte geçen pazartesi günü yemekte bir araya geldi. Dün (salı) Yalova milletvekilimizin meclisteki rozet takması sırasında yaptığı açıklamalar sonucunda, CHP'de yaşanabilecek gelişmelerle ilgili çok sayıda soru geliyor. CHP Türkiye ve Avrupa'nın en köklü, dünyanın tarihindeki ise en eski siyasi 3 oluşumundan biri. CHP kurumlar ve kurullar ile yönetilen bir parti. Bu nedenle bizim şahsi görüşlerimizi açıklamadan önce yarın (perşembe) yapılacak Merkez Yönetim Kurulu toplantısını beklememiz gerekiyor. Yarın saat 11.00'de grup başkanvekili olduğum, doğal üyesi olduğum Merkez Yönetim Kurulu toplantısına katılacağım. Cumartesi günü TBMM'de yemin törenimizi, pazar günü Cumhurbaşkanı ve sanırım bakanların yemin törenini yapacağız. Daha sonraki süreçte meclis çalışmaları başlayacak. Biz CHP olarak bugün Türkiye'nin gündemindeki konulara parmak basmayı, önemli konuları sahiplenmeyi, Türkiye'nin acil meselelerine sahip çıkmayı önemsiyoruz. Parti içi tartışmalar elbette ki önemlidir ve kıymetlidir. Parti içinde demokrasi içinde çözümlenmesi gerekmektedir. Bu konuda Merkez Yönetim Kurulu'nu, Sayın Genel Başkanımızı ve partinin diğer yetkili organlarının yapacağı toplantıları beklemekten başka yapacak bir şey yok" dedi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa