Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son dakika! Bosch'tan Türkiye'ye 500 milyon liralık ek yatırım - İş-Yaşam Haberleri

        Bosch Türkiye'ye 500 milyon liralık ilave yatırım yapıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Kovid-19 ile mücadele ettiğimiz bugünlerde dış yatırım ve istihdam cephesinden güzel haberler var. Bosch Bursa'daki yatırımını genişletmeye karar verdi. 500 milyon TL'lik İLAVE yatırımla Yeni Nesil Yüksek Basınç Pompalarını da ülkemizde üretmeye başlayacak" ifadelerini kullandı.

        Bakan Varank mesajıyla beraber söz konusu yatırımla ilgili Resmi Gazete'de yer alan kararı da paylaştı.

        Buna göre Bursa'da yapılacak olan yüksek basınçlı benzinli enjektör üretim tesisi proje bazlı devlet yardımıkararında değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararınagöre, ilgili kararda "yeni nesil yüksek basınçlı benzin enjektör" şeklinde yer alan yatırımın konusu "Yeni nesil yüksek basınçlıbenzinli enjektör ve yüksek basınç pompası" olarak değiştirildi.

        REKLAM

        40 NİTELİKLİ PERSONEL

        Kararla, yatırım süresi sonunda üretilmesi planlanan ürünler veüretime ilişkin kapasitelere, yıllık 7 milyon adet yeni nesilyüksek basınçlı benzinli enjektör üretiminin yanı sıra, yıllık 900.000 adet yüksek basınç pompası üretimi de dahil edildi.Kararla ayrıca, 1.24 milyar TL olarak belirlenen öngörülen toplam sabit yatırım tutarı, 1.74 milyar TL olarak, 314 olarakbelirlenen ilave istihdam sayısı 606, 14 olarak belirlenen nitelikli personel sayısı ise 40 olarak revize edildi.

        Karar kapsamında sağlanması öngörülen desteklerde de değişiklikyapıldı.Buna göre, azami 20 milyon TL olarak belirlenen niteliklipersonel destek miktarı 40 milyon TL'ye, 100 milyon TL olarakbelirlenen enerji desteği ise 140 milyon TL'ye çıkarıldı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa