Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Son dakika... Almanya Dışişleri Bakanı İstanbul'a geliyor

        Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın 5-6 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul'a geleceği duyuruldu.

        Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Dışişleri Bakanı sıfatıyla Türkiye'ye yapacağı ilk ziyaretinde yarın Ankara'da mevkidaşı Mevlüt Çavuoğlu ile bir araya gelecek. Bakan Maas'ın, Perşembe günü de Çavuşoğlu ile birlikte İstanbul'da Alman Lisesi'ni ziyaret ederek, lisenin kuruluşunun 150’nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek törene katılması planlanıyor.

        Maas'ın ziyareti sonrasında da, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerde diplomatik görüşmeler sürecek. İki ülkenin maliye bakanlarının Eylül ayı içinde bir araya gelmesi bekleniyor. Maas'ın ziyaretinden yaklaşık üç hafta sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya'nın başkenti Berlin'e devlet ziyareti gerçekleştirmesi planlanıyor.

        Yazılı açıklamada,

        "Almanya Federal Cumhuriyeti (AFC) Dışişleri Bakanı Heiko Maas, 5-6 Eylül 2018 tarihlerinde ülkemizi ziyaret edecektir.

        Sözkonusu çalışma ziyareti kapsamında Sayın Bakanımızla yapılacak görüşmelerin yanısıra konuk Bakanın Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın TBMM Başkanımız tarafından kabul edilmesi öngörülmektedir. Görüşmelerde, Türkiye-Almanya ikili ilişkileri, AB sürecimiz ile güncel bölgesel ve uluslararası konular ele alınacaktır.

        Sayın Bakanımız 6 Eylül tarihinde Alman mevkidaşıyla birlikte İstanbul’daki Alman Lisesi’nin 150. kuruluş yıldönümü vesilesiyle 2018/2019 eğitim-öğretim yılı açılışına iştirak edecektir." ifadelerine yer verildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa