Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas'ın Zara ilçesinde Türk Halk Müziği sanatçısı Halil Söyler vefatının 60. yıl dönümünde anıldı.

        Yeşil Zara Gönüllüleri Derneği üyelerinden oluşan koro, Kültür Merkezi'nde Söyler'i anmak için konser programı düzenledi.

        Bağlama ustası Şentürk İyidoğan, Aşık Kaptani ile dernek üyesi solistlerin sahne aldığı konser programına, Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan, Halil Söyler'in ailesi ile çok sayıda davetli katıldı.

        Programda konuşan Yeşil Zara Gönüllüleri Derneği Başkanı Rüşan Sümbüloğlu, vefatının 60. yılında Zara'nın büyük değeri, Türk Halk Müziği sanatçısı Halil Söyler'i anmak için buluştuklarını söyledi.

        Dernek bünyesinde kurulan Halil Söyler korosunun 2 yıl gibi bir süre çalışmalar gerçekleştirdiğini aktaran Sümbüloğlu, "Bu yıl da usta sanatçının vefatının 60. yılı münasebetiyle konser programları düzenlemekteyiz. Daha önce Ankara ve Zara'da verdiğimiz konserlerin üçüncüsünü yine Zara'da gerçekleştirdik, dördüncüsünü de Sivas'ta düzenleyeceğiz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa