Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas'ın Zara ilçesinde tarım arazilerinde yapılan kontrollerde pas hastalığına rastlandı.

        Zara Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ve Zara Ziraat Odası yetkilileri, gelen ihbarları değerlendirerek pas hastalığı ve tarım zararlıları konusunda arazide kontroller yaptı.

        Yapılan kontrollerde bazı köylerde pas hastalığına rastlandı.

        Zara İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisi Hüseyin Doğru, hububat ekili arazilerinde sahiplerinin ihbarı üzerine saha çalışması yaptıklarını söyledi.

        Özellikle pas hastalığı ve süne konusunda ihbarlar aldıklarını aktaran Doğru, "Şu ana kadar yapılan kontrollerde yer yer pas hastalığı ile ilgili bulgulara rastlanılmaktadır. Pas hastalığı ilacının yapıldığı bölgelerde çözüme ulaşıldığı tespit edilirken ayrıca süne konusunda yapılan araştırmalarda tarım arazilerinde nimt ve yumurtalara rastlanılmadığı gibi yalnızca ergin sünelerin hububat ekili tarlalara yöneldiği tespit edilmiştir. Yumurta ve nimt arama çalışmaları devam etmektedir." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa