Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Sigorta Konut Sigortacı 36 milyar lira tazminat ödedi - Sigorta Haberleri
        .png
        .png

        Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) Olağan Genel Kurul toplantısı bugün gerçekleştirildi. TSB Başkanı Can Akın Çağlar başkanlığında yapılan toplantıda Birlik’in 2018 yılı faaliyetleri ile sektör gündemine ilişkin değerlendirmeler de paylaşıldı. Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) Olağan Genel Kurul toplantısı bugün gerçekleştirildi. TSB Başkanı Can Akın Çağlar başkanlığında yapılan toplantıda Birlik’in 2018 yılı faaliyetleri ile sektör gündemine ilişkin değerlendirmeler de paylaşıldı. Genel Kurul’u sigorta sektörünün 2018 rakamlarını değerlendirerek başlatan Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Can Akın Çağlar, şunları ifade etti: “2016 yılı Genel Kurulunda Birliğimize birlikte başkanlık etmek için yola çıktık ve 2017 yılı Genel Kurulunda da sektörümüzü büyütmek için tüm paydaşlarımıza el ele verme çağrısında bulunduk. İletişim, uyum ve yenilikçilik mottosuyla, birlikte attığımız adımların sonuçlarını vermeye başlamasından mutluluk duyuyoruz. Sektörümüz 2018 yılında toplam 36 milyar TL tazminat üstlenerek hem vatandaşlarımızın yanında oldu, hem de ekonomiye desteğini sürdürdü. Toplam 54,7 milyar TL'ye ulaşan prim üretimi yılsonu itibarıyla milli gelirin yüzde 1,36’sına denk geliyor. Sektörümüz emeklilik fonları dahil ekonomiye toplam 148 milyar TL fon sağlarken, bu fonların büyüklüğü de milli gelirin yüzde 4,2’ine ulaşıyor. Bizler de ekonomimize daha fazla fon sağlamak ve sigortalılık oranlarını artırmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.”

        REKLAM

        ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER OLACAK

        Yeni Ekonomi Programı kapsamında yapılan düzenlemelere değinen Çağlar, “Yeni Ekonomi Programı (YEP) çerçevesinde Bireysel Emeklilik ve otomatik katılım uygulamasına yönelik önemli değişiklikler söz konusu olacak. Alınacak bu tedbirler sayesinde arzu edilen tasarruf seviyesine ulaşmak adına sistemin daha sağlıklı bir yapıya ulaşacağına inanıyoruz. Yine program kapsamında sigorta ve emeklilik sisteminin düzenleme ve denetlenmesinden sorumlu bağımsız bir otoritenin “Sigorta ve Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun kurulmasının gündeme gelmesi de tüm sektörün yıllardır beklediği bir gelişmeydi. Oluşturulacak bu yeni yapı ile sektörün büyüme ivmesini artıracağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

        'İŞBİRLİKLERİ İLE GELİŞTİK'

        Sektörün gündeminde yer alan konuları hızlı çözüme kavuşturabilmek için kamu otoritesinin de desteğiyle pek çok çalışma gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Çağlar, “Hazine ve kamu ile işbirliği yaparak projeler hayata geçirdik; yargı ile işbirliğimizi sürdürdük ve böylece uygulamadaki sorunların azalmasını hedefledik. Trafik branşında en önemli önceliklerimizin başında kaza oranlarının düşmesi yer alıyordu, bu kapsamda oluşturduğumuz iş planında önemli ilerlemeler sağladık. Hayatdışı branşlar ve bireysel emeklilik ve otomatik katılım uygulaması içinçözüm önerilerimizi kamu ile paylaştık. Dağıtım kanalları başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla diyalogumuzu geliştirdik, istişarelerde bulunduk. Tüm bu attığımız adımlar sayesinde birlikte aynı amaçlar için çalışan sektörümüzü güçlendirmeyi hedefledik” dedi.

        BANKA DIŞI FİNANSAL KESİM BÜYÜTÜLECEK

        TSB’nin sigorta ve emeklilik sektörlerinin orta ve uzun vadeli yol haritalarını belirlemek için “Sigorta ve Emeklilik Sektörü Strateji Belirleme Çalıştay”ını düzenlediğini hatırlatan Çağlar, sözlerine şöyle devam etti: “Sigorta ve emeklilik sektörümüzün ifa ettiği fonksiyonlara baktığımızda ülkemiz ekonomisi için çok önemli bir yere sahip olduğunu görüyoruz. Sektörümüzün potansiyelini realize etmesi için sektör olarak bizim de atmamız gereken adımlar olduğunun farkındayız. Bu kapsamda önümüzdeki beş yıl içinde sektörümüzün gelişmesi için izleyeceğimiz yol haritasını ve aksiyonları belirlemek üzere kamunun ve tüm paydaşlarımızın katılımıyla Strateji Belirleme Çalıştay’ını düzenledik. Bu çalıştayla trafik dışı gündem oluşturabilmeyi, yeni alanlar ve yeni ürünlerde büyüyebilmeyi, kefalet ve alacak sigortası gibi finansal sigortalara dikkat çekebilmeyi, katılım sigortacılığında farkındalığı artırabilmeyi, sektörümüzü teknolojik gelişmelerin ve kuşak değişiminin yarattığı risklere ve değişime karşı geleceğe hazırlayabilmeyi, sigorta bilincini geliştirmeyi ve tüm bunlar sayesinde banka dışı finansal sistemi büyütebilmeyi hedefledik. 2019 yılında da Çalıştay’dan çıkan sonuçlar doğrultusunda atacağımız adımları belirleyecek ve sonuç almaya odaklanacağız.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa