Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Koreli kadınların ‘cam cilt’ sırları! İşte adım adım cam cilt (glass skin) rutini...
        • 1

          Neme doymuş, ışıltılı, gözeneksiz kısaca pürüzsüz ve bebek gibi bir cilde sahip olma arayışınız varsa, ‘glass skin’, diğer adıyla da ‘cam cilt’ ifadesiyle mutlaka karşılaşacaksınız.

        • 2

          Mermer gibi pürüzsüz tenleriyle öne çıkan Koreli kadınların güzellik sırrı cam cilt rutini, birkaç yıl önce sosyal medyada popülerlik kazanmaya başlamış olsa da, Kore'de uzun yıllardır uygulanıyor. Peki, ‘glass skin’ trendi nedir?

        • 3

          Dünyaya yayılan güzellik trendi, cildin sağlıklı, nemli ve pürüzsüz görünmesini hedefliyor. Ciltte, gözeneklerin minimal göründüğü, ışığı yansıtan bir cilt efekti yaratıyor. Bu görünümü elde etmek için ise doğru cilt bakımı ürünleri ve teknikleri kullanılıyor.

        • 4

          Koreli güzellik uzmanları, cam gibi bir cilt elde edilmesi için nemlendirici ve aydınlatıcı ürünlerin yanı sıra cildin üst tabakasındaki ölü hücrelerin ve kirlerin nazikçe temizlenmesi işlemi olan ‘eksfoliasyon’un cilt bakım rutinine eklenmesi gerektiğini vurguluyor.

        • 5

          Ayrıca, makyajın da doğal ve hafif olması, bu görünümü tamamlamak için önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Dünya genelinde ilgi gören glass skin akımı sadece bir cilt görünümü değil, aynı zamanda cilt sağlığına verilen önemi de vurguluyor. Yani trend, doğal ve sağlıklı güzellik anlayışının yansıması.

          İşte adım adım cam cilt rutini...

        • 6

          İLK ADIM ÇİFTE TEMİZLİK…

          Cilt bakımının temel ve ilk adımı olan çifte temizlik, cam gibi bir cilt elde etmenin önemli bir parçası. Bu noktada makyajı, kiri ve fazla sebumu temizlemek için yağ bazlı bir temizleyici kullanılıyor. Ardından, cildi derinlemesine temizlemek için su bazlı bir temizleyici tercih ediliyor.

        • 7

          PÜRÜZSÜZ BİR CİLT İÇİN EKSFOLİASYON

          Eksfoliasyon, cildin üst tabakasındaki ölü hücrelerinin ve kirlerin nazikçe temizlenmesi işlemi... Bu işlem, cildin daha parlak ve pürüzsüz görünmesini sağlıyor. Eksfoliasyon, cildin doğal yenilenme sürecini hızlandırıp ve gözenekleri temizliyor. Amaç ise cilt bakım ürünlerinin daha etkili olması... Ancak, aşırı peeling işlemleri cildi tahriş edebilir, bu yüzden dikkatli olmakta ve gün boyunca yüksek faktörlü güneş kremi kullanarak cildi korumakta fayda var.

        • 8

          SONRAKİ ADIM CİLDİ NEME DOYURMAK

          Cam gibi bir cilt elde etmek için nem son derece önemli. Bu aşamada bakım rutinine nemlendirici bir tonik ekleyerek ekstra bir nem katmanı oluşturuluyor. Hyalüronik asit, gliserin ve aloe vera gibi nemlendirici bileşenler cildin ışıldamasına yardımcı.

        • 9

          ESANS VE SERUMLAR

          Esanslar ve serumlar aslında belirli cilt sorunlarını hedef alan ve nemlendirmeyi artıran konsantre formüller. Bu adımda antioksidanlar, vitaminler ve niasinamid gibi cilt onarımını ve parlatıcı etkileri destekleyen bileşenler bakımından zengin ürünleri seçmek tavsiye ediliyor. Daha iyi emilim için bu ürünleri cildinize nazikçe yedirmeyi unutmayın…

        • 10

          5. ADIM NEMLENDİRME

          Hafif ancak besleyici bir nemlendirici, cilde tüm nemi hapsetmek ve koruyucu bir bariyer oluşturmak için gerekli. Cildi derinlemesine nemlendirmek ve nemi korumak için seramidler, nemlendiriciler ve doğal yağlar içeren ürünler tercih edebilirsiniz. Gece yoğun nemlendirme için bir uyku maskesi veya gece kremi de kullanılabilir. Ayrıca göz altlarına uygun nemlendiriciler de tavsiye ediliyor.

        • 11

          6. ADIMDA YÜZ YAĞLARINDAN FAYDALANIN

          Cam cilt rutinine bir yüz yağı eklemek, ekstra bir nemlendirme sağlayarak o çok sevilen pürüzsüz ve ışıltılı cilde kavuşmanıza yardımcı olabilir.

        • 12

          CİLDİNİZİ MUTLAKA GÜNEŞTEN KORUYUN

          Cildinizi zararlı UV ışınlarından korumak, cam gibi bir cilde sahip olmak için çok önemli. Bulutlu günlerde dahi her gün SPF değeri 30 veya daha yüksek olan yüksek koruyuculu güneş kremi uygulamakta fayda var. Güneş kremi cildinizi güneş hasarından koruyacaktır.

        • 13

          SON OLARAK CİLDİ İÇTEN BESLEYİN…

          Tüm bu adımlara uysanız bile cam gibi bir cilde sahip olmak, yalnızca cilt bakım ürünleriyle ilgili değil. Sağlıklı bir yaşam tarzı cildin görünümünde önemli bir rol oynuyor. Düzenli uyku, bol su tüketimi, meyve-sebze açısından zengin dengeli beslenme ve stressiz yaşam genel cilt sağlığınıza katkıda bulunacaktır.

        • 14

          BUNLARA DİKKAT!

          Bu arada her cildin farklı ihtiyaçları ve yapısı var. O nedenle bu tarz ürünleri kullanmadan önce alanında uzman birine mutlaka danışın. Bunun yanında yeni bir kozmetik ürün kullanmaya başlamadan önce, ürünü kol veya bileğinizin iç kısmında küçük bir alanda test edin. 24 saat boyunca herhangi bir kızarıklık, kaşıntı, yanma veya hassasiyet oluşursa, ürünü kullanmayı bırakın ve bir doktora başvurun.

        • 15

          Kozmetik ürünleri kullanmadan önce ellerinizi yıkayın. Kozmetik ürünlerin kullanım talimatlarını dikkatlice okuyun. Ürünleri cildinizde gereğinden fazla tutmayın. İçeriklerden herhangi birine karşı alerjiniz veya hassasiyetiniz varsa, ürünü kullanmayın.

        • 16

          Kozmetik ürünlerinizi güvenilir kaynaklardan satın alın ve orijinal ambalajında saklayın. Sahte ürünler ciltte ciddi reaksiyonlara neden olabilir. Kozmetik ürünlerinizi belirtilen sıklıkta ve miktarlarda kullanın. Aşırı kullanım ciltte tahrişe veya diğer reaksiyonlara yol açabilir. Kozmetik ürünlerin son kullanma tarihine dikkat edin ve bu tarihten sonra ürünleri kullanmaktan kaçının.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa