Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Sean Connery'nin ölüm nedeni açıklandı - Magazin haberleri
        • 1

          Efsane aktör Sean Connery 31 Ekim'de 90 yaşında hayata veda etmişti. James Bond karakterini beyazperdede ilk canlandıran oyuncu olarak sinema tarihine geçen Connery'nin ölüm nedeni açıklandı.

        • 2

          Otopsi raporuna göre, uykusunda hayatını kaybeden İskoç aktörün ölüm nedeni zatürre, kalp yetmezliği ve ileri yaş olarak belirtildi.

          Connery'nin özellikle zatürreye bağlı solunum yetmezliğinden ve inme riskinin artmasına, kalp yetmezliğine ve diğer komplikasyonlara neden olabilecek kalp ritim bozukluğundan öldüğü ifade edildi.

        • 3

          Connery'nin eşi Micheline Roquebrune ve oğulları Jason ile Stephane, ünlü aktörün Bahamalar'daki evinde ölümünün ardından, "Ailesi yanındayken uykusunda huzur içinde hayatını kaybetti" açıklamasını yapmıştı.

        • 4

          "HEYECANLANDIRAN BİR TİP"

          Aslında 'James Bond'u canlandırması için Sean Connery, hiç düşünülmemişti. Yazarı Ian Fleming, rolü 'David Niven'in canlandırmasını istedi.

          Yapımcıları Harry Saltzman ile Albert R. Broccoli ise Cary Grant, James Mason, Patrick McGoohan, Trevor Howard veya Christopher Lee'yi düşünüyordu.

        • 5

          Albert R. Broccoli'nin eşi Dana Broccoli Sean Connery'nin kadınları oldukça heyecanlandıran bir tip olduğunu söyledi. Bunun üzerine de 'James Bond' rolü Sean Connery'ye verildi.

        • 6

          Oyuncu, yedi James Bond filminde rol aldı. Roger Moore ile en çok James Bond filminde boy gösteren aktördü.

        • 7

          Connery, 1999'da People Dergisi tarafından 'Yaşayan En Seksi Erkek' seçilmişti.

        • 8

          1974'te çekilen Şark Ekspresi'nde Cinayet adlı filmin bir bölümü İstanbul'da çekilmiş ve aktör de yapımda rol almıştı.

          Connery ayrıca yönetmen Mustafa Akkad'ın çekmeyi planladığı Selahaddin Eyyubi filminden başrol oynamayı kabul etmiş ancak Akkad'ın El-Kaide'nin terör saldırılarında ölmesi sonucu film çekilememişti.

        • 9

          EGE KIYILARINDA TATİL YAPMIŞTI

          Connery, 2005 yılında eşi Micheline ile birlikte tatil için Türkiye'ye gelmişti. İkili, İstanbul ve Ege kıyılarında tatil yapmıştı.

          Aktör, Ağustos ayında 90. yaş gününü kutlamıştı.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa