Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Türkiye genelinde 58 eğitim ve araştırma hastanesinde çalışan yaklaşık 10 bin asistan doktorun uzmanlık, uzman doktorların da akademik eğitimlerini yürüten üniversite tarafından verilen eğitimle hekimlerin, bilimsel çalışma okuma, yorumlama, planlama, yürütme ve yazma konularında yetkinliklerinin artırılması hedefleniyor.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, sağlık eğitiminde kaliteyi artırmak amaçlı bazı projeler yürüttüklerini dile getirdi.

MedicReS iş birliğiyle gerçekleştirdikleri bu eğitimi, tüm asistanlara, uzmanlık öğrencilerine, öğretim üyelerine ücretsiz olarak sağladıklarını aktaran Erdöl, şunları kaydetti:"7 bin kişiyi bu konuda eğitmiş olduk. Sağlıklı, doğru, ülkemizin, milletimizin menfaatine en uygun güzel çıktıları elde edebilmek için bir çalışmayı baştan iyi dizayn etmek lazım. Baştan hangi parametreyi, deneysel çalışmayı, hasta, denek sayısını, tipini iyi belirlemeden yola çıkarsanız, sonunda geriye dönük zamanı kazanamazsınız. Yani bilimsel veriye dönüşmez. İstediğiniz çıktıyı elde edemezsiniz. Biz bunu baştan iyi planlayalım istedik. Bu eğitimlerle bilimsel araştırmalarımızın daha kaliteli olmasını, bilimsel araştırma sonuçlarının ülkemizin, milletimizin ve insanlığın faydasına olmasını amaçladık. Bunda da büyük bir mesafe aldık."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ