Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırıya siyasilerden sert tepki!

        İstanbul Sarıyer'de kilisede meydana gelen silahlı saldırının ardından siyasilerden sert tepkiler geldi.

        CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir şahsa yapılan silahlı saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor, hayatını kaybeden şahsın ailesine başsağlığı diliyoruz. Güvenlik güçlerimiz olayın aydınlatılması ve faillerin adalet önünde hesap vermesi için geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir." ifadelerini kullandı.

        İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA

        "Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz" diyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medyadan yayınladığı açıklamasında"Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        ADALET BAKANI TUNÇ

        Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'ndeki ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, şunları kaydetti:

        "Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir başsavcıvekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir."

        KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY'DAN KINAMA

        Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: İstanbul’da Santa Maria Kilisesi’nde ayin esnasında bir vatandaşımıza yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum.

        Hayatını kaybeden vatandaşımızın kederli ailesine başsağlığı diliyorum.

        İSTANBUL VALİSİ GÜL

        İstanbul Valisi Davut Gül, Sarıyer'de kilisede gerçekleşen silahlı saldırıya ilişkin olarak, "Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bir vatandaşımız vefat etti. 2 maskeli şahıs saldırıda bulundu. Polisimizin çalışması sürüyor" dedi.

        İstanbul Valisi Davut Gül, Sarıyer'de silahlı saldırının gerçekleştiği Santa Maria Kilisesi'ne gelerek, incelemelerde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Gül, "Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bir vatandaşımız vefat etti. 2 maskeli şahıs saldırıda bulundu. Bununla ilgili polisimizin, savcılığımızın araştırması devam ediyor. Yaralı yok. Tek bir kişiye saldırı olmuş ve bir kişi vefat etmiş. Bildiğimiz, gördüğümüz şu içeri girilmiş ve içerideki bir kişiye saldırıda bulunulmuş. Bunun üzerinde polisimiz çalışıyor. Hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        İBB BAŞKANI İMAMOĞLU

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi'nde yapılan pazar ayinine yönelik silahlı saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden C.T’ye Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Şehrimizin inanç mekanlarına saldırarak birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

        AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma yürüttüğünü bildirerek, şu ifadeleri kullandı:

        "Ayin sırasında bir vatandaşımıza yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğine kastedenler, asla emellerine ulaşamayacaktır."

         İstanbul'da kilisede silahlı saldırı
        İstanbul'da kilisede silahlı saldırı Haberi Görüntüle

        CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL'DEN KINAMA

        Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Sarıyer Santa Maria Kilisesi'nde yaşanan ve 1 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan silahlı saldırıyı kınıyor, saldırının sebeplerinin tüm yönleriyle bir an önce açığa çıkmasını temenni ediyorum." dedi.

        İYİ PARTİ LİDERİ AKŞENER'DEN KINAMA

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kilisede meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'ne yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Vefat eden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemizde böylesi provokatif şiddet olaylarının bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum." dedi.

        DEVA PARTİSİ LİDERİ BABACAN'DAN KINAMA

        Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kilisede düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "İstanbul’da Pazar ayini sırasında Santa Maria Latin Katolik Kilisesi'ne düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Saldırganların bir an evvel tespit edilip yakalanmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa