Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Samsung'dan kritik hata: Fotoğraflarınızı rastgele birilerine gönderiyor - Teknoloji Haberleri

        Samsung'un resmi forumları ve Reddit adlı internet forumu sayfalarındaki şikayetlere göre, bazı Samsung akıllı telefon kullanıcılarının fotoğrafları adres listesindeki kişilere gönderiliyor. Rastgele fotoğraf ve kişilerin kullanıldığı gönderiler, Samsung Messages adlı şirketin mesajlaşma yazılımını tercih edenleri etkiliyor.

        Samsung Galaxy S9 ve Samsung Galaxy Note 8 model telefonlarda görüldüğü bilinen hatanın toplam kaç telefonu etkilediği henüz bilinmiyor. Samsung tarafından da bir açıklama yapılmayan hatanın Samsung Messages uygulaması ve ABD'deki çeşitli operatörlerin gönderdiği mesajlaşma güncellemesiyle yaşanan bir sorundan kaynaklandığı düşünülüyor.

        REKLAM

        Buna göre kısa mesajlarla fotoğraf, harita gibi ek bilgiler göndermeyi sağlayan zengin mesajlaşma hizmetleri (RCS) protokolünün Samsung Messages içindeki kullanımında sorun yaşanıyor.

        Türkiye'de henüz böyle bir sorunla karşılaşıldığına karşı bilgi bulunmuyor, ancak fotoğraflarınızın kişi listenizden de olsa, rastgele kişilere gönderilmesini önlemek için önlem alabilirsiniz.

        İki çözümden birincisi, telefonunuzun uygulama ayarlarına giderek Samsung Messages uygulamasının depolama birimlerine erişimini kaldırmak. Bu sayede, uygulama güncellenerek düzeltilene kadar telefondaki verilerinize erişemeyecektir.

        Diğer çözüm ise başka bir mesajlaşma uygulamasını varsayılan yapmak. Google'ın kendi mesajlaşma uygulamasını tercih ederek istenmeyen veri çıkışlarını önlemeniz mümkün.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa