Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Kocaeli'de kendisini ‘hızır aleyhisselam’ ve ‘Rafet Efendi’ olarak tanıtan Şaban Özdil hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. İddianamede telefon kayıtları ve WhatsApp mesajlarına da yer verildi.

Read more!

Caner Aktan'nın haberine göre,Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kendisini ‘Hızır Aleyhisselam’ ve ‘Rafet Efendi’ olarak tanıtıp, Allah ile doğrudan görüştüğünü iddia eden Şaban Özdil hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı.

Geçen yıl Ekim ayında düzenlenen operasyonla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Şaban Özdil ile birlikte 9 kişi tutuklandı. 89 sayfalık iddianame Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede 17 farklı eyleme ilişkin döküm yapıldı. 27 kişinin mağdur olarak yer aldığı iddianamede 11 kişi müşteki sıfatıyla bulundu. 15 sanıklı iddianamede 1 numaralı sanık ise Şaban Özdil oldu. Sanıklar dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık ve suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma suçlamasıyla yargılanacak.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ