Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kayseri'de ameliyat olan adamın belinde neşter unutuldu

        Necmettin ÇUHADAROĞLU/KAYSERİ

        Neşterin yerinden çıkarılmasının çok riskli olduğunun kendisine aktarıldığını belirten Akdemir "İşten ayrıldım. Yürümekte zorlanıyorum. Çok şiddetli hapşıramıyorum. Bir defasında hapşırdığımda hastaneye kaldırdılar. Hayatım karardı" dedi.

        Mehmet Akdemir, Kayseri'de bulunan özel bir hastanede 17 Şubat 2015 tarihinde bel fıtığı ameliyatı oldu. Akdemir bir gün sonra kendisini ameliyat eden doktor tarafından "Fıtık temizlendiği sırada omurilik ve bel bölgesi arasında karga burun ucu denilen neşter kaldı. Çıkartılması büyük riskler taşıdığı için alınamadı" denilerek taburcu edildiğini iddia etti.

        Akdemir "Doktora 'neden almadınız' diye sordum. O da bana 'O pozisyonda çok büyük risk vardı, ondan almadık' dedi. Neşter, röntgenlerde de açık şekilde belli oluyor. Bana İzmir'de bir İstanbul'da da üç profesörün bu ameliyatı yapabileceği söylendi. Çok büyük risk taşıdığı için maliyetli olacağı bilgisini de aldık" dedi.

        İşinden ayrılmak zorunda kaldığını belirten Mehmet Akdemir yaşantıları sıkıntıları şöyle anlattı: "Ameliyattan sonra ağrılarım gitmediği gibi daha şiddetli ağrılar başladı. Antibiyotikler ve ağrı kesiciler alıyorum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Hiçbir işyeri beni çalıştırmak istemiyor. Daha önceki patronlarım da 'Tedavini bitir gel, sürekli rapor alırsan çalıştıramayız' dediler. Yürümekte zorlanıyorum. Çok şiddetli hapşıramıyorum. Bir defasında hapşırdığımda hastaneye kaldırdılar. Ayaklarımı hissetmedim. MR'a giremiyorum vücudumda metal olduğundan almıyorlar. Sinir merkezinin yanında neşter olduğundan 8 mm bir açıklık yaparsa hayatımı kaybedeceğimi, düşmemem gerektiğini, belime darbe almamam gerektiğini ifade ettiler. Arabamı sattım bir yıldır onun parası ile ev kiramı ödedim. Çalışmadığımdan artık kiramı bile ödeyemiyorum.

        Dava açtığını belirten Akdemir "Hastane tekrar 'ameliyat ederiz ama risklerine sen katlanacaksın' dedi. Daha önce bunları yaşatan şimdi neler yaşatır diye güvenemiyorum.

        18 aylık bir kızım ve 9 yaşında bir oğlum var. Yaşananlara inanamıyorum. Ben beden işçisiyim. Kanepe fabrikasında demir doğrama işleri ile uğraşıyordum. Mesleğim bu. Bir bel fıtığı ameliyatı oldum hayatım karardı" diye konuştu.

        Hastane yetkilileri dava süreci devam ettiği için açıklama yapmaktan kaçındılar.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa