Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Nedir Propolis nedir? Propolis faydaları nelerdir?

        Propolis nedir? Propolisin faydaları nelerdir? soruları, son dönede öne çıkıyor. Özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından korunmak için uzmanlar bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine dikkat çekiyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için de akıllara gelen takviye gıdalardan birisi de propolis oluyor. Propolis ile ilgili bilmeniz gerekenler haberimizde...

        PROPOLİS NEDİR?

        Yunanca'da şehrin korunması anlamına gelen propolis arılar tarafından üretilen bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladıkları çok güçlü antioksidan ve antimikrobiyal etkilere sahip tamamen doğal olan bir maddedir. Kovanı dışardan gelebilecek olan tehlikelere karşı koruyan ve kovandaki mikropları yok etmeyi sağlayan bu ürün insan vücudu içinde aynı görevleri görür. Kahverengi ve reçinemsi olan bu madde doğal antibiyotiktir. İçinde barındırdığı içeriğinde fruktoz, glukoz, sukroz gibi şekerler, aminoasitler, B1, B2, C ve E vitamini,bakır, demir, çinko, magnezyum, kalsiyum gibi elementleri ile insan vücuduna çok sayıda faydası vardır.

        REKLAM

        PROPOLİS FAYDALARI NELERDİR?

        Bağışıklık sistemini güçlendirir.

        Kanser hücrelerin yayılmasını önler.

        Kemoterap​i ilaçlarının yan etkilerini hafifletmekte etkilidir.

        Yanıkların iyileşmesini destekler.

        Ağız içi yaralarının iyileşmesine yardımcı olur.

        Diş çürüklerini önler.

        Tüm vücuttaki virüs bakteri ve mantarları temizler.

        İltihaplanmanın önüne geçer.

        Mide duvarını güçlendirir.

        Midede ki su ve asit oranını dengeler.

        Cilt hastalıklarına iyi gelir. Akne ve siyah nokta oluşumlarının önüne geçer.

        Saç köklerini yeniler.

        PROPOLİS NASIL KULLANILIR?

        İçeriği ve yararları dolayısıyla sadece sağlık sektöründe değil, kozmetik ve gıda sektöründe de kullanılmaktadır. Tablet, krem, ruj, damla, diş macunu, ağız spreyi, şampuan gibi birçok üründe propolis kullanılmıştır. Propolisi aktarlarda sıvı veya tane halde bulabileceğiniz gibi damla halinde veya bala karıştırılmış halinde de bulabilirsiniz. Yaşa ve kullanım amacına göre günlük kullanma dozları değişen propolisi kullanmadan önce bir uzmana danışmak doğru olacaktır.

        PROPOLİS KULLANMADAN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

        Propolis kullanımından önce ürünün kullanım talimatları dikkatlice okunmalı. Ayrıca kronik hastalığı olan kişiler de propolis kullanmadan önce mutlaka hekime danışmalıdır. Bala alerjisi olan kişilerin propolis tüketmemesi önerilir. Astım gibi solunum rahatsızlığı olan kişilerin, hamile ve emziren annelerin, propolis kullanmadan önce hekime danışmaları gerekir. Propolis alkol ile birlikte kullanılmamalıdır.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa