Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik Plastik ürünlere alternatif ürün Endonezya'dan geldi - Girişimcilik Haberleri

        Dünya nüfusundaki artışa bağlı olarak her geçen gün daha çok kirlenen çevreyi korumak için, ülkeler ve şirketler farklı çözümler geliştiriliyor. Geçtiğimiz günlerde plastik poşetlerin ücretli hale gelmesi ile Türkiye'de de gündemde olan çevre sorunlarına, girişimciler de kayıtsız kalmıyor.

        Endonezyalı bir girişimci olan Kevin Kumala, söz konusu soruna kendi imkanları ile yarattığı ürünler ile dikkat çeken isimlerden biri.

        Her yıl dünya genelinde 1 trilyon plastik poşet tüketildiğini ve en az 8 milyon ton plastik çöpün okyanuslara dökülerek gezegenin ekolojik dengesinin bozulduğunu vurgulayan Kumala, plastik kullanımını azaltmak amacıyla doğada yüzde 100 çözünerek gübre haline gelen ve organik bitkilerden imal edilen çevre dostu ürünler üretiyor.

        6 FARKLI ÜLKEDE SATIYOR

        Bu kapsamda Kumala'nın şirketi Avani'nin bir markası olan ‘I am Not Plastic’ çatısı altında poşetler, yemek servis gereçleri, bardak, çatal, kaşık, saklama ürünleri, servis kapları, pipetler ve yağmurluklar tüketicilere sunuluyor.

        REKLAM

        İstanbul'da bir araya geldiğimiz Kevin Kumala, 2014 yılında Bali'de başlayan faaliyetlerini 6 ülkeye taşıdığını anlattı. Kendini bir sosyal girişimci olarak tanımlayan Kumala, doğada çözünebilen ürünleri ile plastik poşetlerin yarattığı tahribatı önleyebileceği konusunda kendinden emin.

        Söz konusu işe nasıl giriştiğini sorduğumuzda ise Kumala, "ABD'nin Kaliforniya eyaletinde üniversite eğitimime devam ettiğim sırada, bir gün Pasifik okyanusunda tekne seyahatindeyken 'çöp adası'na denk geldik. Kendi ülkemdeki en büyük sorunlardan birinin ABD kıyılarında da yaşandığını görünce, plastik tehdidininküresel boyuta ulaştığını fark ettim ve bu konuda birşeyler yapmam gerektiğini hissettim" diye konuştu.

        6 AY İÇİNDE DOĞADA ÇÖZÜNÜYOR

        I am Not Plastic markasıyla Endonezya'ya özgü 'cassava' bitkisinden ve doğal içeriklerden ürünler üreten Kumela, ürünlerinin hem doğada hem suda 3 ile 6 ay arasında tamamen çözünebildiğini vurguluyor.

        REKLAM

        Kumala ortaya çıkardığı çalışmayı anlatmak üzere çarpıcı bir çalışmaya da imza atmış durumda. Öyle ki, plastik poşete çevreci bir alternatif olan kendi ürettiği torbayı sıcak su ile dolduran Endonezyalı sosyal girişimci, suyu içtiği videoyu sosyal medyada yayınlayarak ürünlerinin insan sağlığına karşı bir tehlike içermediğini göstermeye çalıştı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa