Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Habertürk muhabiri Öznur Karslı'nın "Hayatın İçinden" programı için hazırladığı özel haber, PKK'lı teröristlerin 26 yıl önce yaşanan bir katliamın perde arkasını gün ışığına çıkardı.

Read more!

Matematik öğretmeni Cemal Ünlü... Hem mesleğine aşık bir matematik öğretmeni, hem de 26 yıl önce Tunceli'de PKK'nın gözleri önünde kurşuna dizdiği 4 öğretmen arkadaşının arkasından "Onlar ölürken, ben hala yaşamaktan çok utanıyorum" diyen yücel gönüllü bir insan.

4 MADDEYLE TEHDİT ETTİLER

Konya Akşehirli Cemal Öğretmen, bu sözlerle andığı o acı günü 7 Ekim 1993'te yaşadı. Cemal Ünlü, o tarihte öğretmen eşiyle birlikte zorunlu görev için Tunceli'nin Pertek ilçesindeki Pirinççi köyüne gitmişti. Köy okulunda görevli olan öğretmen çift, köydeki ilk yıllarında terörün korkunç yüzüyle karşılaştı. Sık sık köydeki öğretmenleri tehdit eden teröristler, Cemal Öğretmen'i saldırıdan önce "Türk bayrağını indireceksin, Andımız'ı ve İstiklal Marşı'nı okutmayacaksın, Ermeniler'i kötülemeyeceksin, yoksa vururuz" diye tehdit etti. Cemal Öğretmen'in teröristlere verdiği cevapsa "Bayrağı asarım, andımızı ve marşımızı da okuturum, ben bayrağı asarım siz de vurursunuz'" oldu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ