Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Otizm, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık, gelişimsel bir bozukluktur. Pek çok toplumda görülen otizmin nedeni tam olarak bilinememekle birlikte, genetik temelli olduğuna dair bulgular vardır.

Otizmin görülme sıklığında yıllar içinde bir artış olduğuna değinen Uzman Mine Ağır, “Otizm tanısı, 12. ila 18. aydan itibaren konulabilmektedir ve erken tanı, özel eğitim alması gereken çocuklar için son derece önemlidir” diye konuştu.

EĞİTİMDE HEM ÇOCUK HEM AİLE HEDEFLENMELİ

Otistik çocukların ailelerinin; çocukların sosyal beceri kazanmaları ve toplumsal hayata adapte olabilmeleri gibi gerekçelerle özel eğitim arayışına girdiklerini belirten Özel Eğitim Öğretmeni ve Aile Danışmanı Mine Ağır, “Çocukların gelişimini sağlayabilmek için öncelikle otizmin her çocukta farklı seyrettiğinin aileler tarafından kabul edilmesi gerekliliğini vurguluyoruz. Otizm tedavisinin ana öğesi eğitimdir ve eğitimden kasıt; anne, baba ve çocuğun eğitime dahil edilmesidir. Her anne-baba kendi çocuğunun bireysel farklılıklarını tanıyarak ve buna yönelik yapılması gereken çalışmalara dahil olarak kendi çocuklarının uzmanı olabilirler. Bununla beraber eğitim ile çocuğun olumlu davranışlarının artırılması, uygun olmayan davranışların azaltılması hedeflenmektedir” diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ