Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Naci Görür son dakika deprem açıklaması: Halkıma duyuru! Tıpkı komedi gibi - Son dakika haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Tokat'ın Sulusaray ilçesinde, dün saat 18.11'de yaşanan 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından İTÜ'lü yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. İşte, deprem olan fay hattının güneybatısına dikkat çeken Görür'ün o açıklaması:

        PROF. DR. GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

        "Tokat'ta, Sulusaray'da 5.6 deprem oldu. Dün (önceki gece) gece burada, aynı yerde 4.1 deprem de olmuştu. Dün olan deprem öncü depremdi. Bu deprem Tokat'ta, KAF'tan ayrılan ve Anadolu Levhası içerisine SW yönlü uzanan kol üzerinde oluştu. Bu orta büyüklükteki deprem kalitesiz yapı stoklarında zarar vermiş olabilir.

        REKLAM

        HALKIMA DUYURU: TIPKI KOMEDİ GİBİ

        Şu anda televizyonlarda yaşanan sahneleri çok iyi biliyorsunuz değil mi? Tıpkı komedi gibi. Deprem oluyor. Televizyonlar konuşmaya başlıyor. Deprem uzmanları sıra sıra boy gösteriyor. Kayıp yoksa şükür edilecek. Gece dışarıda kalınacak. Sonra da unutulacak. Eğer deprem büyükse acı ve keder.

        "6 ŞUBAT'I NE ÇABUK UNUTTUNUZ"

        Sevgili halkım bu daha ne kadar sürecek? Neden deprem dirençli yerleşim alanları için talepte bulunmuyorsunuz? Harekete geçmiyor musunuz? 6 Şubat'ı ne çabuk unuttunuz? Deprem bizim için domates fiyatından, kırmızı et fiyatından daha mı önemsiz? Mülkün sahibi sizsiniz.

        "FAYIN GÜNEYBATISINDAKİLER DİKKATLİ OLMALI"

        Tokat- Sulusaray’da 4.0 deprem oldu. Bu deprem de daha önce olan 5.6'lık depremin artçısı olmalı. Tokat-Sulusaray’da 4.4 deprem. Muhtemelen artçı. Fay üzerinde hareketlenme fazla. Bu fayın güneybatısındakiler dikkatli olmalı. Çatlak ve hasarlı binalardan uzak durulmalı."

        Naci Görür'den sert yanıt: Ne kafası bu! Utanmıyor musunuz?
        Haberi Görüntüle

        NACİ GÖRÜR, İZMİR'DE 4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMİ DEĞERLENDİRDİ

        Prof. Dr. Naci Görür, İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4.5 büyüklüğünde meydana gelen depremi değerlendirdi.

        Görür, depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Arkadaşlar, Kuşadası Körfezinde 4.4 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem Sisam Adasının hemen kuzeyinde ve Sisam Fay Zonu üzerinde. 30 Ekim2020 tarihinde de burada 6.6 deprem olmuştu (İzmir Depremi)" ifadelerine yer verdi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa