Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Muş Haberleri

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN 'SEVGİ GÜNÜ' PROJESİ

ŞAHİN ŞAHİN

MUŞ (İHA) - Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri, Muş Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi'ndeki engelli öğrencileri ziyaret ederek çeşitli hediyeler dağıttı.

Eğitim Fakültesi ve Din kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmenliği 4'ncü Sınıf öğrencileri, Muş Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi'nde eğitim gören engelli öğrencileri ziyaret etti. Öğretim Görevlisi Ali Haydar Akpolat, tarafından organize edilen 'Sevgi Günü' projesi kapsamında engelli öğrencileri sınıflarında ziyaret eden üniversiteliler, engelli öğrencilerle yakından ilgilendiler. Engelli öğrencilere yönelik sosyal etkinlikler düzenleyen üniversite öğrencileri, beraberlerinde getirdikleri kışlık kıyafetleri dağıttılar. 'Sevgi Günü' projesi adı altında yaptıkları ziyaret ile ilgili açıklama yapan Öğretim Görevlisi Ali Haydar Akpolat, Eğitim Fakültesi ve Din kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmenliği 4. sınıf öğrencilerinin öğretmenliğe başlamadan önce özel eğitime gereksinim duyan öğrencileri tanıması ve kaynaşmasının amaçlandığını söyledi. 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde mezun olabilecek öğretmen adaylarının şimdiden duyarlı ve başarılı olmaları temennisinde bulunduklarını kaydeden Polat, "Öğrencilerimiz, öğretmenlik hayatına başladığı ilk yıldan itibaren sıkıntı yaşayabilecekleri sorunları yerinde görmeleri gerekir. Özel eğitime gereksinim duyan öğrencilerin kaynaştırma eğitimi adı altında normal öğrencilerle aynı sınıfta eğitim hayatına devam etmesidir" dedi.

Yeni atanacak olan öğretmen adaylarının ileriki süreçte zorluk yaşamamaları konusunda eğitimde uygulanacak yöntem metodu hakkında bilgilerin faydalı olacağı kaydeden Akpolat, "Sınıf içerisinde yalnız kalan öğrencimizde ileriye yönelik özgüven eksikliği, sosyalleşmede sıkıntı ve okula karşı isteksizlik görülmektedir. Bu durum öğrencinin başarısızlığına bağlansa da bana göre asıl neden öğretmenlerimizin özel eğitime gereksinim duyan öğrenciler için tam olarak ne yapacaklarını bilememesidir. Bu ön yargıyı kırmak öğretmen adayı olan öğrencilerimizin Muş Eğitim Uygulama Okulu'nda bulunan öğrencilerimizi tanıması, onlarla vakit geçirmesi için her hafta 4. sınıf öğrencilerimizden bir sınıfı eğitim uygulama okulundaki derslere alıyoruz. Burada eğitim alan öğrencilerimizle birlikte derslere girip etkinlik yapmalarını sağlıyoruz. Böylelikle bu öğrencilerimizi tanımış olacaklar. İleriki yıllarda kaynaştırma eğitimine devam eden özel eğitime gereksinim duyan öğrencilerimiz olursa onlara karşı olumsuz bir tutum sergilemek yerine, onları diğer öğrencilerden ayrı tutmayıp var olan müfredat çerçevesinde bu öğrencilerimizi eğitim öğretim hayatında gerekli eğitimi almalarını sağlayarak yardımcı olacaklardır" diye konuştu.

Sınıf Öğretmenliği bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Leyla Budak ise, "Buraya gelmemizdeki amaç, ileriki yaşantımızda öğretmenliğe geçiş yapmadan önce hayatımıza bir tecrübe kazandırmak. Buraya gelerek öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttık. Buraya hediye alarak gelme amacımız öğrencilerle kaynaşmaktır. Bunun benim için büyük bir tecrübe olacağına inanıyorum. İlk defa buraya gelerek çocuklarla kaynaştım, ilk defa konuştum, çok mutluyum" şeklinde konuştu.

(ŞŞ-MSA-Y)

04.12.2015 15:57:52 TSI

NNNN

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri