Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Tiyatro Morgan Freeman'ın 'Red'i Kerem Alışık'ın

        Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından ilk kez tiyatroya uyarlanan 'Esaretin Bedeli' oyununun yönetmenliğini Şakir Gürzumar yaparken oyunda başrolleri Kerem Alışık (Red), Kaan Taşaner (Andy) ve İştar Gökseven (Müdür Stammas) paylaşıyor.

        Kerem Alışık, 'Red' karakterini canlandırmasıyla ilgili olarak şunları söyledi; "Esaretin Bedeli, defalarca izlediğim ve hayran kaldığım bir film. Filmi izlerken oyunculuğunu çok beğendiğim Morgan Freeman'ın canlandırdığı 'Red' karakterini bir gün benim de hayat vereceğim aklımdan bile geçmemişti. Bu eserin Türkiye'de ilk defa sahnelenecek olması dışında, bir de Morgan Freeman'ın rolünü oynayacak olmak ayrı bir heyecan ve coşku getiriyor bana. 'Red' karakterinin sükûnetiyle geçen oyun, 'Umut iyi bir şeydir ve iyi şeyler asla ölmez'' mottosunu savunan 'Andy' karakteriyle 'Eğer hapishaneye düşmüşsen umut tehlikeli bir şeydir ve tehlikeli şeylerden uzak durulmalıdır' diyen 'Red'in çatışması olarak görülebilir. Sonunda umudun mayalandığı, umutsuzluğun katranlaştığı bir hikâye bizleri bekliyor. Biz de oyunla ilgili umut doluyuz. Tüm hazırlıklarımız bugünlerde bitti. Bütün umudumuz yarınlarda oyunu oynayacak olmamız da..."

        Oyunun Konusu:

        'Andy' masum olduğunu iddia etmesine rağmen, karısını ve sevgilisini öldürmesi sonucu Shawshank Hapishanesin'de iki kez müebbet hapse çarptırılır. Uzun yıllarını hapishanede geçirmiş eski bir mahkum olan 'Red' ile aralarında güçlü bir dostluk kurulur. 'Red', 'Andy'nin hapishane şartlarına çabucak pes edeceğini düşünse de 'Andy' bu konuda çok dirençlidir. Shawshank Hapishanesi'ndeki dayak işkence tecavüz ve her türlü acıya karşı hayata bağlı ve her zaman umutludur. Bu durumuyla etrafındaki mahkumları da etkileyen 'Andy', onları parmaklıklar arkasında bile özgür bir yaşam olabileceğine inandırır. 'Andy', hayatta sabrın, bilginin zekânın ve umudun tüm zorlukların üstesinden gelinebileceğinin kanıtıdır belki de.

        REKLAM

        1994 yapımı 'Esaretin Bedeli'ni Frank Darabont yönetirken Morgan Freeman'a Tim Robbins eşlik etmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa