Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar Bilgi
  • 1

    Mirza ismi de pek duyulmayan, son dönemlerde popülerleşen isimlerden biridir. İsim hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen çiftler Mirza isminin anlamını araştırmaktadır. Mirza isminin anlamı, Mirza ne demek, Mirza Kuran'da geçiyor mu, Mirza isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

    Mirza İsminin Anlamı

    İsimler anlamlarıyla bir bütün oluşturmaktadır. Bu sebeple isimlerin anlamlarını merak eder ve araştırırız. Anne ve baba adayları da yeni doğacak çocuklarına hangi ismi verecekleri konusunda kafa karışıklığı yaşayabilir. Sayısız seçenek arasından çocukları için en uygun ismi seçmek isterler. Çocuklarının bir ömür taşıyacağı bu ismin güzel anlamlara sahip olmasına dikkat ederler. Kötü anlamlar taşıyan isimleri tercih etmezler. Bunun için yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım alabilirler. Mirza ismi de son dönemlerde popülerleşen ve pek duyulmayan isimlerden biridir. Mirza ismi birden fazla anlam taşımaktadır. TDK'da yer alan bilgilere göre, Mirza isminin anlamları şunlardır:

     

    İranlılara özgü beyzade anlamında bir soyluluk sanı. Eser bırakan, eser sahibi. Bir yıldızın adı. Dubb-i Ekber yıldız kümesindeki parlak yıldız.
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ