Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Milli Eğitim Bakanlığı'nın güncel eğitim dergisi Eğitim YA DA Eğitim'in ilk sayısı çıktı. İki ayda bir yayımlanacak derginin ilk sayısında öğretmenin, öğrenmenin, çocukluğun ve dilin dönüşümünü; alanında uzman eğitim bilimci, psikolog, psikiyatrist ve felsefe hocalarıkaleme aldı. Derginin ilk sayısında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un söyleşisine yer verildi.

Bakan Selçuk, söyleşisinde, "Bakanlık olarak neden böyle bir dergi çıkarma ihtiyacı duydunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Biz eğitimi sadece okulların, sınıfların içindeki bir faaliyet olarak görmüyoruz elbette. Eğitim; hayatın kendisi, bir hayat sahnesi. Bu hayat sahnesinin bir parçası da eğitimin kültürle olan ilişkisi. Bu ilişki hepimizin beslenmesi için bir fırsat. Öğretmenlerimizle, velilerimizle ve bütün paydaşlarımızla olan ilişkilerimizde eğitimsel olarak anlatmak istediğimiz içerikler var. Toplumla belirli paylaşımlarda bulunabilmek için bir alana ihtiyacımız olduğunu düşündük. Ve bu alanın da pozitif anlamda bir alan olması önemli. Derginin böyle bir pozitif değer oluşturacağını ve bu değerle de eğitime katkı sağlayacağınıdüşünüyoruz. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; bu dergi vasıtası ile kendimizi ifade etme, toplumla farklı anlayışları ve farklı yaklaşımları paylaşabilme fırsatımız olacak. Derginin bu anlamda eğitim ve kültür dünyasına ciddi katlılar sağlayacağını düşünüyoruz."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ