Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Bakan Mehmet Nuri Ersoy, 'Organize İşler - Sazan Sarmalı'nı Yılmaz Erdoğan ile izledi

        Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy önceki akşam Zorlu Alışveriş Merkezi'nde bulunan Cinemaximum'da yönetmenliğini ve senaristliğini Yılmaz Erdoğan'ın üstlendiği Organize İşler 2: Sazan Sarmalı filmini izledi. Bakan Ersoy'a eşi Pervin Ersoy, oğlu Mehmet Reşat Ersoy, aile dostları Doğan Gündoğdu, Fulya Gündoğdu, Hena Gündoğdu, Tevfik Doğan Gündoğdu ve Yılmaz Erdoğan eşlik ettti.

        20.15 seansı için bilet alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Organize İşler - Sazan Sarmalı'nın halkla birlikte izledi. Film öncesi Yılmaz Erdoğan ile basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ersoy "Bugün ailecek bir sinema keyfi yapalım dedik. Ben 'Organize İşler' filminin birincisini izlemiştim. Hatta çok güzeldi, üç kere izlemiştim. İnşallah çok keyifli bir film izleyeceğiz" dedi.

        'HEDEFİMİZ SEYİRCİ SAYISINI 100 MİLYONA ÇIKARMAK'

        Muhabirlerin 'Sinema yasası yürürlüğe girdi. Neler söylemek istersiniz?' sorusuna Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla yasa yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yayınlandı. Sinema yasası aslında sinema destekleme yasası. Sinema yasasında bazı yönetmeliklerinde hızlı bir çalışma ile değişikliklere gidip, düzeltmemiz gerekiyor. Böylece tam anlamıyla hayata geçmiş olacak. Biliyorsunuz Türkiye'de yerli film izleme oranı çok yüksek. Rakamlar yüzde 63 gibi. Dünya standartlarının açık ara üstündeyiz. 2002 yılında 2 milyon olan yerli film seyirci sayısı 2018 yılına gelindiğinde bizim zamanımızda 44 milyona kadar çıktı. Şimdi çıkan bu yasayla birlikte hedefimiz el birliğiyle 100 milyona çıkarmak izleyen sayısını. Önemli olan Türk sinemasını hem Türkiye'de hem de dünyada geliştirmek. Bizim için yerli filmler çok önemli. Cumhurbaşkanımız ayrıca talimat verdi ve bize 'Sinema olmayan bölge kalmasın' dedi" sözleriyle cevap verdi.

        'HÂLÂ 30 DAKİKA REKLAM VEREN SİNEMALAR VAR TESPİT EDİYORUZ'

        Yılmaz Erdoğan "Yasanın uygulamaya girdiğini bilmeyen salonlar var. Bizler de tespitleri yapıp yetkililere bilgi veriyoruz. Maalesef ki 30 dakika 40 dakika film öncesi reklam veren sinemalar var hala. Böyle olunca bizim filmlerimiz kurbanı oluyor bu durumun. Bizim bütün amacımız Türk sinemasının geleceğini daha kaliteli hale getirmek" şeklinde konuştu.

        'TELİF YASASI KAPSAMLI ŞEKİLDE GELİYOR'

        Muhabirlerin "Müzik sektörü içinde aynı şekilde bir yasa uygulaması gerçekleşir mi?" sorusuna Ersoy "Biz hem kültür hem de turizm bakanlığıyız. Şimdi kültür anlamındaki bu yasamız geçtikten sonra turizm alanında bir yasa çalışmamız var. Daha sonra da telif hakkı yasasını gündemimize alacağız. O biraz daha kapsamlı bir yasa. Çok geniş kitleleri içeriyor. Yasa çıktımı müzik, sinema ve oyuncuların da telif hakkını ilgilendiriyor. Yasa çıktımı hep beraber çıkacak. Bu duruma da aynı çabayı gösterip, hızlı bir şekilde halledeceğiz" yanıtını verdi.

        YILMAZ ERDOĞAN'DAN REKLAM SİTEMİ

        Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy film sonunda "Beklediğimiz gibi gayet iyi bir film oldu. Tebrik ederim emeği geçenleri. Çok güzel olmuş. Emeğinize ve elinize sağlık" dedi. Yılmaz Erdoğan ise "Sizin burada filmimizi izlemeniz bizim için büyük bir zevkti. Teşekkür ederiz. Bir de şunu söylemeliyim. Eğer film 20.15 diye yazıyorsa 21.00 de girsin izleyenlerimiz. Gördüğünüz gibi 30 - 40 dakika reklam izledik" dedi. Bakan Ersoy da "Sizin gibi üstatların filmlerinde böyle uzun reklamlar oluyor" dedi. Yılmaz Erdoğan ise "Sayın bakanım buna sevineyim mi yoksa üzüleyim mi bilemedim vallahi" şeklinde konuştu. Muhabirlerin "Organize İşler'in üçüncü filmi gelir mi?" sorusuna Yılmaz Erdoğan "Tabii, reklamlar 10 dakikaya indi mi üçüncü gelecek" cevabını verdi

        REKLAM
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa