Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu İstanbul'da saat: 06.00'da başladı! 110 km hızla esecek! İstanbul'da18-19 Kasım hava durumu! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), AKOM ve AFAD'ın dün peş peşe yaptığı uyarıların ardından dün THY, yurt içi ve yurt dışında karşılıklı olarak 40 seferini iptal ettiğini açıklarken; bu sabah BUDO, Bursa-İstanbul seferlerini yapamayacağını duyurdu.

        SAAT: 06.00'DA BAŞLADI

        İstanbul'da beklenen sağanak ve fırtına sabah: 06.00'dan itibaren kendisini göstermeye başladı.

        48 SAAT ETKİLİ OLACAK

        REKLAM

        Yurt genelinde 28 kent ile birlikte "turuncu" alarm verilen İstanbul'da fırtınanın hızının bugün 75-80 km'yi, yarın ise 100-110 km'yi bulacağı uyarısında bulunuldu. Yağışın öğle saatlerinden itibaren şiddetini artıracağı bildirildi.

        YETKİLİLERDEN DİKKAT UYARISI

        Taksim İstiklal Caddesi’nde yağışa yakalanan vatandaşların şemsiye ve montlarıyla korunmaya çalıştığı ve koşarak kaçtığı anlar kameraya yansıdı. Yetkililer, ani su baskını ve çatı uçması gibi doğal felaketlere karşı vatandaşların dikkatli olması çağrısında bulundu.

        İSTANBUL'DA BAZI VAPUR SEFERLERİNDE İPTAL

        Şiddetli lodos nedeniyle, Şehir Hatları tarafından yapılan duyuruda şu cümlelere yer verdi: "Hava muhalefeti (Lodos) sebebiyle aşağıda yer alan seferlerimiz ikinci bir duyuruya kadar yapılamayacaktır. Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş hattı seferlerimizin Moda İskelesi uğraması, Adalar-Beşiktaş, Aşiyan’da yaşanan yoğun akıntı sebebiyle Aşiyan uğramaları ikinci bir duyuruya kadar Bebek İskelesi üzerinden yapılacaktır."

        ALTGEÇİDE MÜDAHALE EDİLDİ

        AA'da yer alan habere göre Avrupa Yakasında Bakırköy Kennedy Caddesinde bulunan bir altgeçit, yağış sonrası suyla doldu. İBB ekipleri ihbar üzerine altgeçide sevk edildi. Ekipler, burada kanal temizliği ve araçla su tahliyesi yaptı. Altgeçidi kullanan sürücüler, biriken su nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti.

        ARAÇLAR MAHSUR KALDI

        Zeytinburnu 10. Yıl Caddesinin Kennedy Caddesiyle bağlandığı noktada oluşan su birikintisi nedeniyle, 4 araç yaklaşık bir buçuk saat mahsur kaldı. Suların içinde kalan araçlar, çekici yardımıyla kurtarıldı. İSKİ ekipleri, vidanjör yardımıyla yolda biriken suyu tahliye etti.

        BURSA VE ÇANAKKALE'DE SEFERLER İPTAL

        Bursa Deniz Otobüsleri'nde (BUDO), olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün yapacağı seferler iptal edildi.

        Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. de, Kuzey Ege Denizi'ndeki olumsuz hava şartları nedeniyle Bozcaada hattında planlanan bazı tarifeli feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

        EDİRNE'DE RÜZGAR TIR'I DEVİRDİ

        Trakya'da kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış etkili oldu. Edirne'nin İpsala ilçesinde gece yarısından itibaren kuvvetli rüzgar etkili oldu.

        Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı yakınlarında emniyet şeridinde park halindeki bir TIR devrildi.

         "Turuncu" fırtına İzmir'de hayatı felç etti!
        "Turuncu" fırtına İzmir'de hayatı felç etti! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Alper Uruş
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa