Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Dünyada yeni tip koronavirüsün (Covid-19) en fazla vurduğu ülke olan ABD’de günlük vaka sayıları son 2 haftada tekrar yükselişe geçerek rekor seviyelere ulaştı.

Florida, Teksas, Alabama gibi özellikle güney eyaletlerinde enfeksiyon oranlarında patlama yaşanırken, dün günlük vaka artışı 50 bini geçti.

Maryland Üniversitesi Tıp Fakültesi Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü Başkanı Dr. Faheem Younus, ABD’de yükselişe geçen Covid-19 vakalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Covid-19 vakalarının artmasının sürpriz bir durum olmadığını belirten Younus, Çin’de ortaya çıkıp bütün dünyayı dolaşan virüsün ABD’nin güney eyaletlerine gelmesinin de kaçınılmaz olduğunu söyledi. Younus, şunları kaydetti: “Virüsün Çin'den dışarı yayılmayacağını düşünenler gibi ABD'nin güney eyaletleri de virüsün kendilerine gelmeyeceğini düşünüyordu. Sanırım şimdi bundan ders almalıyız. Bu virüs, yaz kış, fakir zengin, Demokrat Cumhuriyetçi gibi hiçbir ayrım yapmadan herkese bulaşabilir. Her insan bu salgına karşı açık. Dolayısıyla son zamanlardaki artış sürpriz değil. Virüsün her birimizi ayırmadan yayılmasına yönelik biz de ona karşı birlik olup cephe oluşturmalıyız.”

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ