Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        20172018 sezonunda sahasındaki 11'lik Boluspor maçı sonrası Süper Lig'e yükselen Yeni Malatyaspor üç sezon sonra küme düştü.

        Süper Lig Cemil Usta Sezonu'nu 32 puanla 16. sırada tamamlayarak küme düşen Yeni Malatyaspor, tarihinde ilk kez yükseldiği ve büyük başarılara imza attığı Süper Lig'e veda etti. Sarıkırmızılı takım ligin ilk yarısında Sergen Yalçın ile topladığı 24 puanın üzerine ikinci sadece 8 puan toplayarak da büyük bir başarısızlığa imza attı. Süper Lig'de geçen sezonu 5. sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda mücadele hakkı kazanan Malatya temsilcisi sonrasında yaşadığı düşüşle 'nereden nereye' dedirtti.

        Sezona teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde başlayan Yeni Malatyaspor devre arasında bu isim ile yollarını ayırmasının ardından teknik direktörlüğe Kemal Özdeş'i getirdi. Yeni Malatyaspor, Özdeş ile büyük bir düşüş yaşadı ve 5 haftada puan yüzü göremedi. Daha sonra göreve gelen Hikmet Karaman'ın da istenileni veremediği sarı kırmızılı takımda bu süreçte 8 puan toplanabildi.

        Yeni Malatyaspor, Hikmet Karaman döneminde 2 galibiyet, 2 beraberlik, 7 mağlubiyet aldı.

        Malatya ekibi, ilk yarıda topladığı 24 puana rağmen ikinci yarıdaki önlenemez düşüşü ile Süper Lig'e veda etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa