Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Lufthansa yahudi yolcuları uçağa almadı: Rekor ceza - İş-Yaşam Haberleri

        ABD, havayolu şirketinin Yahudi yolcuları yüz maskesi takma zorunluluğu getiren kurallara uymayı reddettikleri gerekçesiyle 2022 uçuşundan men etmesinin ardından Lufthansa'ya 4 milyon dolarlık (3 milyon TL) rekor bir ceza kesti.

        Ulaştırma Bakanlığı, Lufthansa'nın yolculara karşı ayrımcılık yaptığını, birçoğunun birlikte seyahat etmemesine ve birbirlerini tanımamalarına rağmen "hepsi tek bir grupmuş gibi" davrandığını söyledi.

        Cezanın, sivil hak ihlalleri nedeniyle bir havayolu şirketine karşı bugüne kadar verilen en büyük ceza olduğu belirtildi.

        Lufthansa, rıza kararında ödemeyi davadan kaçınmak için kabul ettiğini söyledi ancak ayrımcılığı reddederek olayı "talihsiz bir dizi yanlış iletişim" ile suçladı.

        REKLAM

        "Lufthansa kendini iyi niyet, hoşgörü, çeşitlilik ve kabul elçisi olmaya adamıştır" diyen şirket, soruşturmada işbirliği yaptığını ve personelinin eğitimine odaklandığını belirtti.

        NE OLMUŞTU?

        4 Mayıs'ta New York'tan kalkan ve Frankfurt üzerinden Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye giden uçakta seyahat eden Ortodoks Yahudi yolcuların bazıları maske takmayı reddetmiş ve bunun üzerine Lufthansa görevlileri, grupta yer alan bütün yolcuların uçağa binmesini engellemişti.

        Olay sonrası basında yer alan haberler ve tepkiler üzere Lufthansa yönetimi konuya ilişkin inceleme başlatmıştı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa