Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kuru Baklava Bozulur Mu, Nasıl Saklanmalı? Kuru Baklava Dolapta Kaç Gün Dayanır?

        Kuru baklavanın bildiğimiz baklavadan farkı daha az şerbet ve şeker içermesidir. Görünüm olarak cevizli ve fıstıklı baklavayı andırır. Kuru baklavanın tüketimi konusunda akılda pek çok soru işareti yer almaktadır. Kuru Baklava bozulur mu? Kuru baklava oda sıcaklığında ve dolapta kaç gün dayanır? Kuru baklava kaç gün bekler ve kaç günde bozulur? Kuru Baklava nasıl saklanmalıdır? İşte, tüm detayları sizler için kaleme aldık.

        Kuru Baklava Bozulur Mu?

        Kuru baklavanın iyi bir şekilde korunması tazeliğini sürdürmesi açısından önemlidir. Kuru baklavalar sütlü tatlılara oranla daha fazla raf ömrüne sahiptir. Kuru baklava oda sıcaklığında 15 güne kadar bozulmadan saklanabilir. Ortamın nemli olmamasına dikkat edilmelidir. Bu sayede tazeliğini koruyacaktır. Buzdolabında ise 20 güne kadar bozulmadan durabilir. 20 günden sonra buzdolabı baklavanın şekerlenmesine yol açacağından dolayı bol şekerli baklavaya dönüşecektir.

        REKLAM

        Kuru Baklava Kaç Gün Dayanır?

        Oda sıcaklığında hava almayacak bir şekilde kuru baklavayı yazın 15 güne kadar muhafaza edebilirsiniz. 15 güne kadar herhangi bir bozulma tehlikesi olmayacaktır. Kışın ise baklava 20 güne kadar tazeliğini korumaktadır.

        Kuru Baklava Dolapta Kaç Gün Dayanır?

        Aslında kuru baklava buzdolabında saklanmaya çok uygun bir tatlı değildir. 20 güne kadar buzdolabında muhafaza edilebilir. Baklavanın tüketim süreci uzadıkça lezzeti de azalacaktır. Kaymaksız olarak da bilinen kuru baklava, baklavalar içerisinde en uzun tüketim süresine sahiptir.

        Kuru Baklava Kaç Gün Bekler?

        Kuru baklavayı bildiğimiz baklavadan ayıran en önemli özellik hamuruna kaymak konulmamasıdır. Dolayısıyla kuru baklavanın tüketim ömrü de şerbetli baklavalara oranla daha uzundur. Kuru baklava oda sıcaklığında 15 güne kadar bozulmadan tazeliğini sürdürür. Dolap ise baklavaların saklanması için çok uygun bir alternatif değildir. Yine de buzdolabında saklamak isterseniz 20 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.

        REKLAM

        Kuru Baklava Kaç Günde Bozulur?

        Baklava özellikle buzdolabında çabuk şekerleme göstererek lezzetini kaybetmeye yüz tutar. Bu sebeple en iyi saklama koşulu oda sıcaklığında nemli olmayan ortamlardır. Güneş ışığına maruz bırakılmayan yerde kuru baklavalar 15 güne kadar tazeliğini sürdürür.

        Kuru Baklava Nasıl Saklanmalı?

        Kuru baklava mutlaka kuru bir yerde muhafaza edilmelidir. Ortamda nem ve sıcaklık oranı yüksek olmamalıdır. Dolap içerisinde de muhafaza edilir. Ancak buzdolabı bir süre sonra baklavanın şekerlenmesini arttıracağından dolayı oda sıcaklığında bırakılması daha uygundur.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa