Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Resim 'Kurda, kuşa, aşa… ve göze’
        • 1

          (Sarımsak)

          Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali sürecince festival akademisine katılan genç öğrencilere gündüz derslik, bazı gecelerde konser mekânı olan Toprak Ev, 12 Ağustos-24 Ağustos tarihlerinde her gün 19.00-21.00 saatleri arasında Lalehan Uysal’ın tohum fotoğraflarına ev sahipliği yapacak.

        • 2

          (Kıbrıs akasyası)

          Buğday Derneği ve İstanbul Bomonti’deki Ekolojik Pazar'ın kurucuları arasında anılan grafik tasarımcı Lalehan Uysal’ın tohum fotoğrafları sergisi, Oxford, Gaziantep, Adana ve İstanbul’dan sonra Bodrum-Gümüşlük’te ‘Kurda, Kuşa, Aşa… Ve GÖZE’ adıyla açılacak.

        • 3

          (Menengiç)

          "Tohumları ancak bu kadar yakın plan ve estetik kaygılarla fotoğraflarsam görünür olacaklarına inanıyorum. Ben sergi açmıyorum gözümüzü açıyorum’ diyen Lalehan Uysal’ın ‘makrografik’ olarak tanımladığı çarpıcı tohum fotoğraflarının yanı sıra sergi mekânında biyografi yerini alan metin de fotoğrafları kadar ilgi çekiyor.

        • 4

          (Sedef çiçeği)

          "Fotoğraflarımdaki tohumların göze görününce ruhun toprağında yeşereceğine inanıyorum" diyen Lalehan Uysal şöyle devam ediyor:

        • 5

          (Akçaağaç)

          "Her deklanşöre bastığımda toprağına tohum serpen Anadolu insanının ektiğinin sadece insan için değil, tüm canlılar için olduğuna dair niyetini tekrarlıyorum; Bu tohumlar kurda, kuşa, aşa… Ve bu kadim niyetin sonuna bir kelime daha ekliyorum: '…ve göze…’

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa