Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kurban kesecek vatandaşlara uyarı - İş-Yaşam Haberleri

        Kurban bayramının yaz ayına denk gelmesi nedeniyle sıcaklık ve iklim şartlarının bu yılda kurban bayramında risk faktörü olarak öne çıkacağını açıklayan Memiler, alınacak kurbanın Allah'a kurban edilmeye layık olması için aşağıdaki unsurların kurbanda olmaması gerektiğini belirterek, “Kötürüm derecesinde hasta, zayıf ve düşkün olması, iki gözünün veya bir gözünün kör olması, dişlerinin tamamının veya çoğunun düşmüş olması, boynuzlarının birinin veya ikisinin kökünden kırılmış olması, kulağının veya kuyruğunun yarıdan fazlası kesilmiş olması, memelerinin başlarının kopmuş olmasıdır.

        İHA'nın haberine göre, bu hayvanlar kurban edilemezler.Kurban kesimi esnasında dikkat etmemiz gereken hususlarda ise Kurbanlık hayvanın kesim yapılacağı alanda hayvanın eti ile temas edecek kirliliğe mahal verilmemesi için kesim yapılacak alan mutlaka hijyen kurallarına uygun olmalıdır. Kurban kesimi yapacak olan kişinin işin ehli olmasına dikkat edilmelidir. Hayvana eziyet çektirmeden, hijyen kurallarına dikkat eden ve eti telef etmeden uygun parçalara ayırabilecek kişiler kesim için tercih edilmelidir.Sokak ortası gibi hayvan kesimi için uygun olmayan yerlerde kurban kesimi yapılmamalıdır. Kurban kesildiğinde ön temizlik işlemleri yapılıp güneş ışınlarına maruz kalmayarak yeterli oranda soğutma yapıldıktan sonra uygun paketleme materyalleri ile paketlenerek vakit geçirmeden muhafaza altına alınmalıdır.Kıymalık çekimi için tercih edilen iş yerlerinde bakımsız, paslı makinelerle kıyma çekimi yapılmamasına dikkat edilmelidir” diye konuştu.

        Kilis halkının bu konulara önemle dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Memiler, yaklaşan Kurban bayramımızı en içten dileklerimle tebrik eder, Türk-İslam alemine mübarek bayramın huzur getirmesini temenni ederim diyerek sözlerini noktaladı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa