Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Erzurum'da 2 çocuk annesi Netice Barçın, eşi üzerine kuma getirince bunalıma girdi. 3 Haziran 2012 tarihinde de merkez Palandöken ilçesine bağlı Abdurrahman Gazi Mahallesi'ndeki apartmanın 4'üncü katındaki evlerinden atlayarak, yaşamına son verdi.

DHA'nın haberine göre, kızının ölümünden damadı Kamil Barçın ve kuma olarak gelen Esengül N.'yi sorumlu tutan baba Necati Kayık, savcılığa başvurdu.

Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde Kamil Barçın ve Esengül N. hakkında dava açıldı. 25 Aralık 2014'te görülen karar duruşmasında koca, 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat ederken, 'eziyet' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Esengül N. de 'basit kasten yaralama' suçundan beraat etti. Netice Barçın'ın ailesinin avukatı ile davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın avukatının kararı temyiz etmesi üzerine dosya, Yargıtay 8'inci Ceza Dairesi'nde incelendi. 8'inci Ceza Dairesi, Esengül N.'ye verilen 'beraat' kararını yerinde bulup onarken, Kamil Barçın'a verilen ceza ise bozuldu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ