Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "Kraliçe'nin tabutunu görmek için 35 saat bekleyebilirler" - Dünyadan Haberler | Dış Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe 2. Elizabeth'in 19 Eylül'de gerçekleşecek cenaze törenine katılımın "patlama noktasına" ulaşacağı belirtildi.

        The Independent'ın yetkililere dayandırdığı haberine göre, Kraliçe'nin Westminster Hall'de bulunan tabutunu cenaze törenine kadar 750 bin ila 1 milyon arasında kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Yetkililer, bu süreçte ziyaretçilerin 35 saat kadar sırada bekleyebileceğini dile getirdi.

        Londra Polis Teşkilatı Şefi Mark Rowley, bu süreçte binlerce polisin görevli olacağını aktardı.

        REKLAM

        24 saat açık olan Westminster Hall'da bu süreç içinde Kraliçe'nin tabutunu görmek için alana giden kişi sayısının 1 milyonu geçmesi tahmin ediliyor.

        Kraliçe'nin tabutunun bir önceki durağı olan Edinburgh'da görmeye gidenler 10 saate varan sıra beklemişti. 26 binden fazla kişi Kraliçe'yi tabutu başında ziyaret etmiş başında sadece bir dakikadan az bir sürede durabilmişti.

        KRALİÇE'NİN CENAZESİ

        Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kraliçe'nin cenaze töreni 19 Eylül'de, yerel saatle 11.00'de Westminster Abbey'de başlayacak. Elizabeth'in naaşı, pazar günü İskoç malikanesinden ayrılarak başkent Edinburgh'a götürüldü.

        Kraliçe'nin naaşı dün Londra'ya götürüldü ve 19 Eylül'de yapılacak olan cenaze törenine kadar Buckingham Sarayı'nda kalacak.

        Cenaze töreninin gerçekleştirileceği 19 Eylül, Birleşik Krallık'ta resmi tatil olacak.

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa