Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sosyal izolasyon nedir? Koronavirüs hakkında merak edilenler! - Haberler
        • 1

          Koronavirüs dünya genelinde yayılmaya başlıyor. Uzmanlar, koronavirüsün yayılmasını önlemek adına kamusal alanlardan kaçınmaları gerektiği önerisinde bulunuyor. Virüsün değil insanların hareket etmesi sonucu virüsün başkalarını etkilediğini dile getiren uzmanlar, sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğini vurguluyor.

        • 2

          Koronavirüsten korunmanın bir diğer yolu el hijyenimize dikkat etmek. Koronavirüse karşı uzmanlar, el yıkamanın önemine dikkat çekiyor. Ancak el yıkarken dikkat edilmesi gereken bazı kurallar var. İşte o kurallar...

        • 3

          Statista'nın araştırmasına göre, Avrupa'daki birçok ülke tuvalet çıkışlarında el yıkama konusunda sınıfta kaldı. Tuvaletten çıktıktan sonra elini sabunla yıkayan ülkeler sıralamasında Türkiye yüzde 94'lük oranla 2'nci sırada. El yıkama alışkanlığı sıralamasında 1'inci olan ülke ise yüzde 96 ile Bosna Hersek.

        • 4

          Peki, koronavirüs (COVİD-19) belirtileri nelerdir? Başka hastalıklarla karışabilir mi? İşte koronavirüs, soğuk algınlığı, grip ve alerjinin belirtileri...

        • 5

          Koronavirüs vücudumuzu nasıl etkiliyor? Araştırmacılar, 45.000 kişiyi inceledi. Uzmanlar, vakaların yüzde 81'inin hastalığının hafif geçtiğini, yüzde 14'ünün ciddi ve yüzde 5'inin de kritik olduğunu, durumu kritik olan hastaların yaklaşık yarısının da öldüğünü belirtti. Hafif veya ağır hastalığı olan kişilerde ölüm meydana gelmiyor.

        • 6

          Peki, koronavirüse karşı hangi ülkeler ne tür önlemler alıyor? İşte yanıtı...

        • 7

          Yetkililer, insanlara diğer kişilerle aralarında 1-2 metre mesafe kalmasını öneriyor ancak araştırmacılar, otobüste yolculuk yapan bir yolcunun 4.5 metre uzakta oturan diğer yolcuyu enfekte ettiğini keşfetti. Öte yandan araştırmanın arkasındaki bilim insanları, yaptıkları araştırmanın yüz maskesi giymenin de önemini vurguladını söyledi.

        • 8

          Hastalığa neden olan patojenlere bakıldığında işte grip, SARS ve MERS gibi solunum yolu viral enfeksiyonlarının epidemiyolojik karşılaştırması...

        • 9

          Güney Kore ile İtalya, koronavirüsten nasıl etkilendi?

        • 10

          Almanya, Avrupa Birliği’nin en fazla yoğun bakım yatağına sahip ülkesi. Portekiz ise en az yoğun bakım yatağına sahip ülkesi. Yoğun bakım yataklarındaki oranlar hesaplanırken 100.000 kişiye düşen yatak sayısı oranları paylaşılıyor.

          Almanya’da 100.000 kişiye düşen yatak sayısı 29,2

          İtalya’da 12,5

          İngiltere’de 6,6

          Portekiz’de 5

          Türkiye’de ise 43.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa