Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, İsrail'in uluslararası hukuk ve savaş hukukunu hiçe sayarak uyguladığı vahşete tüm dünyanın şahit olduğunu belirtti.

        Angı, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 70 yıldır acı ve gözyaşına sahne olan Filistin'de pek çok insanın hayatını kaybettiğini, hayatta kalanların da açık hava hapishanesinde yaşamaya çalıştığını söyledi.

        Pek çok devletin İsrail'in yanında olmasının üzüntü verici olduğunu aktaran Angı, "Filistin'in yıllar boyu çektiği acının yanında, maalesef yine son günlerde İsrail'in uluslararası hukuku ve savaş hukukunu hiçe sayışına dünya şahitlik ediyor. İnsan hak ve özgürlüklerinin zirvede olduğu 21. yüzyılda alınan bu tavırlar tüm dünyayı derinden yaralıyor." dedi.

        Angı, İsrail'in vurdumduymazlığının, tüm dünyanın bildiği bir gerçek olduğunu aktardı.

        Türkiye olarak, Rusya-Ukrayna savaşı da dahil tüm savaşların derhal durmasını istediklerini vurgulayan Angı, şunları kaydetti:

        "Savaşın kazananı yok. Binlerce insan hayatını kaybettiği gibi milyonlarca insan da evlerinden, yurtlarından ediliyor. Son 50 yıldır maalesef pek çok ülke büyük bir bedel ödeyerek devam eden bir savaş ikliminin içerisinde. Türkiye, haklı olarak, uluslararası arenada Filistin'in yanında durduğunu haykırıyor ve bu haksızlığın bir an önce son erdirilmesi, bu ateşin söndürülmesi ve kalıcı barışın sağlanması için tüm taraflarla görüşmelerine devam ediyor."

        Angı son olarak, Konya'nın Dünya Belediyeler Birliği olarak da bilinen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) toplantısına ev sahipliği yapacağını, gündem yoğunluğu ve çeşitli temasları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu programa katılamayacağını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa