Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Sosyal Güvenlik Yargı kararları Kısa çalışma ödeneğine zorlayıcı sebep tanımı - Sosyal Güvenlik Haberleri

        Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında Yönetmeliğinde değişiklik yapılması kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelikte "zorlayıcı sebep" tanımı yapıldı.

        DÖNEMSEL DURUM ZORLAYICI SEBEP OLDU

        Yönetmelikte yapılan değişiklikle, "İşverenin kendi sevk ve idaresinden kaynaklanmayan, önceden kestirilemeyen, bunun sonucu olarak bertaraf edilmesine imkan bulunmayan, geçici olarak çalışma süresinin azaltılması veya faaliyetin tamamen veya kısmen durdurulması ile sonuçlanan dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumları ya da deprem, yangın, su baskını, heyelan, salgın hastalık, seferberlik gibi durumları" şeklinde "zorlayıcı sebep" tanımı getirildi.

        Kısa Çalışma Ödeneği uygulaması ile üretimini kısmen azaltan ya da belirli süre geçici olarak durduran firmaların, işçi çıkarmadan işçilerin çalışmadığı sürelerde ücretlerinin bir bölümü İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanıyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa