Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kırıkkale'de mantardan zehirlenen 8 kişiden 5'inin durumu kritik
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Olay, dün akşam saatlerinde Sulakyurt ilçesi Sarıkızlı köyünde meydana geldi. Akraba oldukları öğrenilen Yusuf Berke (18), Safinaz Yıldırım (48), Bahar Geçer (38), Mustafa Köseci (68), Ganime Yorulmaz (50), Sultan Köseci (72), Furkan Efe Geçer (15) ve Ömer Batuhan Yıldırım (24), akşam yemeğinde mangalda yaptıkları mantarları yedi.

        Ormanlık alanda topladıkları mantarları yedikten sonra şiddetli karın ağrısı, mide bulantısı, ateş ve ishal gibi rahatsızlık yaşayan 8 kişi, sağlık ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine Sarıkızlı köyüne çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

        5 KİŞİDE HAYATİ TEHLİKE

        Yapılan ilk müdahalenin ardından 8 kişi Yüksek İhtisas Hastanesi ile Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırıldı. Yapılan tahlillerde 8 kişinin yedikleri mantardan zehirlendikleri belirlendi. DHA'nın haberine göre; hastanede tedavi altına alınanlardan Yusuf Berke, Safinaz Yıldırım, Bahar Geçer, Mustafa Köseci ve Ganime Yorulmaz'ın hayati tehlikelerinin bulunduğu öğrenildi. Diğerlerinin ise durumlarını iyi olduğu ve tedavilerinin sürdürüldüğü belirtildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa