Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel 2023 Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması başladı! Kimi sedyeyle, kimi köpeğiyle...
        • 1

          Edirne ve Kırklareli'nde bazı vatandaşlar oy kullanacakları okullara ambulansla getirildi. AA'nın haberine göre, Kırklareli'nde, felç geçiren hasta oyunu kullanacağı sandığa sedyeyle götürüldü. Kocahıdır Mahallesi'ndeki evinde felç geçiren ve evde sağlık hizmeti alan 69 yaşındaki Ruhnaz Kaya ekiplerce evinden alındı.

        • 2

          Ambulansla oy kullanacağı Kırkşehitler İlkokuluna götürülen Kaya, sağlık personeli tarafından sandığının bulunduğu kata sedyeyle çıkarıldı. Oyunu kullanan Kaya, ambulansla evine bırakıldı. Kaya, oy kullandığı için mutlu ve huzurlu olduğunu söyledi. Sağlık ekiplerine teşekkür eden Kaya, tüm vatandaşları oy kullanmaya davet etti.

        • 3

          AA'nın haberine göre, Edirne'de yaşayan 92 yaşındaki Sebahat Kirişçiler de oy kullanacağı Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokuluna ambulansla getirildi.

        • 4

          Sandık başına kadar tekerlekli sandalyeyle taşınan Kirişçiler, burada oy verdi.

          Kirişçiler, oyunu kullanarak vatandaşlık görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Sağlık ekiplerine teşekkür eden Kirişçiler, vatandaşlara oylarını kullanmaları çağrısında bulundu.

           

        • 5

          Kars'ta bir çift, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda yöresel Kafkas kıyafetiyle oy kullandı. AA'nın haberine göre, Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne Kafkas kıyafetleriyle gelen Cem ve Şeyda Kızılkaya'ya vatandaşlar ilgi gösterdi.

        • 6

          Okuldaki 1140'nolu sandığa giden Kızılkaya çifti, burada oylarını kullandı. Seçimin ülke için "hayırlı" olmasını dileyen Cem Kızılkaya, "Eşimle birlikte bu dansı, bu kültüre hizmet etmeye devam ediyoruz. Biraz heyecanlıyız, biz de bir ilk yapalım dedik. Bizim için de hoş oldu, inşallah ülkemiz adına hayırlısı olur." dedi.

           

          Açıklamanın ardından Kafkas figürü yapan Kızılkaya çifti, okuldan ayrıldı.

        • 7

          Muğla'da vatandaşlar 13. Dönem Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tur oylaması için sabahın erken saatlerinde sandık başına giderken, Muğla Huzurevi sakinlerinden bazıları da sedye ve tekerlekli sandalye ile getirildikleri okullarda oyların kullandı.

        • 8

          İHA'nın haberine göre, Muğla'da yatağa bağımlı olan yaşlılar sedye, yürüme güçlüğü çekenler de tekerlekli sandalye ile getirildikleri sandıklarda oylarını kullandı. Yaşlılar oylarını kullandıktan sonra tekrar huzurevine bırakıldı.

        • 9

          İstanbul'da oy kullanan bir vatandaş oy verme işlemine "Coffee" isimli köpeğiyle geldi. (Fotoğraf: AA)

        • 10
        • 11

          İzmir'in Bornova ilçesinde at eğitmeni Faruk Ceren (47) ile arkadaşı Cihan Saha (24), at üstünde oy kullanmaya geldi. DHA'nın haberine göre, 14 Mayıs'taki seçimlere at üstünde kovboy kıyafeti ile giden Faruk Ceren, geleneği bozmadı. Bornova ilçesi Yaka Şengül Mustafa Karaca İlkokulu'na at üstünde gelen Ceren'e, bu kez arkadaşı Cihan Saha da atı ile eşlik etti.

        • 12

          'Karamel' ile 'Kara inci' isimli atlarının okul bahçesine bağlayan ikili, daha sonra oylarını kullandı.

        • 13

          Faruk Ceren, "İkinci tura da atımızla geldik. Demokrasinin gereklerini yerine getirmek için buradayız. Atlara olan sevgi ve hassasiyetimizi dile getirmek istedik" dedi. Geri dönüşüm sektöründe çalışan Cihan Saha ise "Oyumuzu kullanmak için atlarımızla geldik. Amacımız; atlara olan sevgimizi göstermek. İnsanların bizi anlamasını istedik. Görenler şaşkına dönüyor" diye konuştu.

        • 14

          Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir kişi, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda yöresel Yörük kıyafetiyle oy kullandı. AA'nın haberine göre, Kaymakam Mustafa Karslıoğlu İlkokulu'na Yörük kıyafetleriyle gelen Oktay Durukan'a vatandaşlar ilgi gösterdi. Bazı vatandaşlar, Durukan ile fotoğraf çektirdi.

        • 15

          Oktay Durukan, 1248 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Türkiye'nin 100. yılında seçime gittiğini belirten Durukan, "Ben de tarihi Yörük elbisesiyle oyumu kullandım. Vatana millete hayırlı olsun." dedi.

        • 16

          Bursa'nın Mudanya ilçesi 12 Eylül İlkokulu'nda oy kullanan gelin Elif Naz Malkoç düğün kıyafetiyle ilgi odağı oldu.

        • 17

          İHA'nın haberine göre, damat Barış Karadağ ile birlikte 1198 nolu sandığa oy kullanmaya giden Elif Naz Malkoç, seçimin Türkiye'nin geleceği için hayırlı olmasını dileyerek, "Burası aynı zamanda benim eğitim gördüğüm ilkokuldu. Bugün vatandaşlık görevini yerine getiriyorum. Nikah öncesinde gelinlikle oy kullanmaya geldim. Çok heyecanlı ve mutluyuz" dedi.

        • 18

          Bursa'nın Yenişehir ilçesi Çiçeközü köyünde de gelen Sedef Türkyılmaz da, damat Ahmet Buran ile birlikte gelinlikle sandık başına gitti.

        • 19

          İstanbul'un Sarıyer ilçesinde oy kullanmak için Sarıyer Ayazağa İlkokulu'na gelen kadını kuzusuyla görenler şaşırdı.

           

        • 20

          Kadın, üzerine kazak giydirdiği kuzusuyla birlikte sandık başına gelerek oyunu kullandı.

        • 21

          Adana'da da bir kişi örümcek adam kostümü giyerek Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyunu kullandı. Oy kullandığı okulda çocuklar ve vatandaşlar örümcek adam kostümü giyen Ömer Şaşkın'a yoğun ilgi gösterdi.

          İHA'da yer alan habere göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tur oy verme işlemlerinde Adana'da renkli görüntüler ortaya çıktı.

        • 22

          26 yaşındaki Can Şaşkın, çocukluk tutkusu olan örümcek adam kostümü giyerek oy kullanmaya geldi. Okula gelen vatandaşlar ve yanındaki çocuklar, Can Şaşkın'a yoğun ilgi göstererek fotoğraf çektirdi.

           

        • 23

          Oyunu kullanan Can Şaşkın," Türkiye'de oy kullanma oranı çok yüksek olduğu için bu bizim kültürümüz gibi bir şey oldu. Dünyaya tarih dersi veriyoruz. Ben de bir farkındalık oluşturarak böyle oy kullanmak istedim. Kim kazanırsa kazansın, hayırlı olsun. İnşallah ülkemize daha çok hizmet edecek kişi kazanır. Örümcek adam tutkum benim çocukluktan beri hayalim" dedi.

        • 24

          Düzce'de yaşayan Romanlar, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda oy kullanmaya davul zurna eşliğinde gitti. 

        • 25

          AA'nın haberine göre, yöresel kıyafetleriyle ve kollarına taktıkları sepetlerle Düzce Romanlar Sosyal Kültürel Dayanışma Derneği önünde toplanan Romanlar, davul zurna eşliğinde geldikleri Rıza Malatyalı Ortaokulu'nda kayıtlı oldukları sandıkta oy kullandı.

        • 26

          Sandık görevlisi kadınlara sepetlerinde getirdikleri güllerden veren dernek başkanı Sibel Gün Çabuk, seçimlerin "demokrasi bayramı" olduğunu söyledi. 

        • 27

          Çabuk, Türkiye'de her renkten, her ırktan, her toplumdan insanın birlikte yaşadığını belirterek, "Bu seçim, Türkiye'mize hayırlı olsun. Bu bir bayramdır. Biz de Roman milleti olarak bayram denince biraz fazla coşkuya kapılıyoruz. Biz de dedik ki 'Seçime, sandığa davul zurna eşliğinde gidelim, çiçeklerle güllerle yöresel kıyafetlerimizle oynayarak gidelim.' dedik." diye konuştu.

        • 28

          Denizli'nin Pamukkale ilçesinde restoranı da bulunan turizmci Mehmet Kıvılcım, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda, papağanı ve atıyla sandığa giderek oyunu kullandı.

        • 29

          AA'nın haberine göre, Pamukkale Mahallesi'nde yaşayan 33 yaşındaki Kıvılcım, oy kullanma işlemi için, papağanı "Sulan" ve "Nazlı" isimli atıyla Şehit Mustafa Uygun İlkokulu'na geldi. Kıvılcım, 2247 numaralı sandıkta işlemlerini tamamladıktan sonra zarfı omzundaki papağanına taşıtarak sandığa atmasını sağladı.

        • 30

          Ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, amacının güne renk katmak olduğunu belirten Kıvılcım, vatandaşların gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kıvılcım, daha sonra atına binerek okuldan ayrıldı.

        • 31

          Erzurum'un Yakutiye ilçesinin kırsal Yarımca Mahallesi'nde oturan Yarımca Atlıspor Kulübü sporcuları, oy kullanmaya atlarıyla gitti. DHA'nın haberine göre, Atlarıyla tek sıra halinde okulun bahçesine giren sporculardan en öndekinin elinde Türk bayrağı olduğu görüldü. Burada atlarından inen ciritçiler, tek tek içeri girip oylarını kullandı. Bazı vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren sporcular, ardından hazırlık maçına katılmak üzere Aziziye ilçesine gitti.

        • 32

          Yarımca Atlıspor Kulübü sporcularından Adnan Menderes Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Erdem Yıldırım (18), "1163 Nolu sandıkta ilk oyumu kullandım. Saat 12.00'de Türkiye Geleneksel Atlıspor Dalları Federasyonu'nun İl Müsabakaları öncesi hazırlık maçımız var. Atlarımızı hazırlayarak Yarımca İlkokulu'nda oylarımızı kullandık. Bizi gören arkadaşlar kovboy zannetti, biz kovboy değil ciritçi Dadaşlarız. İlk oyum olduğu için biraz heyecanlandım" diye konuştu.

          Genç yaşına rağmen uzun süredir cirit sahasında at koşturduğunu belirten Yılmaz Yıldırım (24) ise "Çiftçilikle uğraşıyorum. Sabah oy heyecanı ile uyandık. Bugün bir de hazırlık maçımız var. Oylarımızı kullanmak için okulun önüne atlarla gittik. Bir farklılık olsun diye atlarımızla oylarımızı kullandık. Buradan da cirit müsabakası yapacağımız Aziziye ilçesine gideceğiz" dedi.

        • 33

          Muş'un Yeşilyurt Mahallesi´nde oturan parkinson hastası 10 çocuk annesi Dilber Tunç, asansörü olmayan 3´üncü kattaki evinden oğlunun sırtında indirildi. Burada otomobile bindirilen Dilber Tunç, oy kullanacağı İlyas Sami İlkokulu'na götürüldü. Oğlu Kasım Tunç´un yeniden sırtına aldığı Dilber Tunç, 1180 nolu sandığın bulunduğu sınıfa götürüldü. Dilber Tunç, burada tercihini yaptıktan sonra zarfın içerisine koyduğu oy pusulasını yine oğlunun sırtında sandığa attı.

        • 34

          Kasım Tunç, "Evde oy kullanma işlemini kaçırdık. Bu yüzden annemin isteği üzerine onu sırtıma alıp evden aşağı indirdim. Buradan otomobile bindirip oy kullanacağı sandık başına getirdim. Tekrar sırtıma alıp, sandık başına götürdüm. O da oyunu kullandı. Annem gibi tüm halkımızın oyları hayırlı olsun" diye konuştu.

        • 35

          Karabük'te, "dünyanın en uzun boylu kadını" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Weaver sendromu hastası Rümeysa Gelgi, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için oyunu kullandı.

        • 36

          AA'nın haberine göre, Safranbolu İlçe Seçim Kurulu görevlileri, 26 yaşında ve 2 metre 15 santimetre uzunluğundaki Gelgi'nin Emek Mahallesi'ndeki evine seyyar sandık götürdü.

        • 37

          Görevlilerin bilgilendirmesinin ardından oyunu kullanan Gelgi, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin ülke için hayırlı olmasını temenni ederek, evine kadar gelen sandık görevlilerine teşekkür etti.

        • 38

          Dünyanın en uzun boylu adamı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 2 metre 51 santimetre boyundaki Mardinli Sultan Kösen, Derik ilçesine bağlı Kırsal Alibey Mahallesi'nde oyunu kullandı.

        • 39

          DHA'nın haberine göre, Mahalleye bağlı Dede mezrasında yaşayan ve yürüme güçlüğü çeken Kösen, oy vermeye babası Abdulkadir ve kardeşi Şeyhmus Kösen ile geldi. 

        • 40

          375 seçmenin bulunduğu 1010 nolu sandıkta oy kullanan Kösen, "Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" dedi. Kösen, oyunu kullandıktan sonra oy kullanmaya gelenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

        • 41

          Aksaray'da 115 yaşındaki Atike Açıkel, yakınlarının yardımıyla tekerlekli sandalyeyle sandık başına gelip, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci oylamasında oyunu kullandı.

        • 42

          DHA'nın haberine göre, Paşacık Mahallesinde oturan 7 çocuk annesi Atike Açıkel,  kızı Aynur Açıkel ve damadı Muzaffer Açıkel ile birlikte oyunu kullanacağı Cahit Zarifoğlu Ortaokuluna geldi. Araçtan indirilen Açıkel, tekerlekli sandalyeyle, sandığın bulunduğu salona giderek oyunu kullandı.

        • 43

          Kızı Aynur Açıkel, "Oyumuzu annemle beraber kullandık. Annem Aksaray´ın en yaşlısı. Geçen yıl da 'Yaşlılar Haftası nedeniyle protokol üyeleri 'Şehrin en yaşlısı' diye evimizi ziyaret etmişti. Oyumuzu kullandık, vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun. Annem 115 yaşında. Oy kullandığı için çok mutlu oldu" dedi.

        • 44

          OY KULLANMAYA GEYİK KOSTÜMÜYLE GİTTİ

          Bursalı tiyatrocu Bahtiyar Keskin de, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde oy kullanmak için sandık başına geyik kostümüyle gidince herkes şaşkına döndü.

          İHA'da yer alan habere göre uzun süre güvenlik için içeri alınmayan tiyatrocu Bahtiyar Keskin, daha sonra tüm kontrollerin ardından kafasındaki boynuzlu başlığını çıkartıp oyunu kullandı.

        • 45

          Kırıcı, üzücü ve dökücü siyasi sözlerden sakınmak için böyle bir kostümle oy kullanmaya geldiğini dile getiren Keskin, "Yarınımızı bırakacağımız gençlere kardeşçe, dostça, birlikte ve birbirimizi kırmadan; ülkemiz ve tüm dünyaya kardeş olduğumuzu bildirmek için siyaset yapalım. Demokrasi içerisinde oyumuzu kullandık. Okula geldiğim andan itibaren bütün herkesin dikkatini çekebildim. Çocukların mutluluğunu ve gençlerin heyecanını gördüm. Artık siyaset geyikleri bitti. Herkes sandıkta son söz milletin. Herkes milletin kararına saygı duymalı" dedi

        • 46
        • 47

          İstanbul'un Beşikteş ilçesindeki Büyük Esma Sultan Ortaokulu'nda vatandaşlar yoğun şekilde sandığa gitti. AA'nın haberine göre, bazı vatandaşlar oy kullanmaya köpekleriyle geldi. Aileleriyle gelen çocuklar ise okul bahçesindeki köpekleri severek oyunlar oynadı. Bir kadın da sırtında taşıdığı çantada ördeğiyle okula girerek oyunu kullandı.

        • 48
        Haberi Hazırlayan: İsmail Bölükbaşı
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa