Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Kiğılı'dan, tepki çeken yönetmelik için özür
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kiğılı, kılık kıyafet yönetmeliği hatırlatması ile hem kadın çalışanlarını hem de mavi yakalılar olarak nitelediği şirket çalışanlarının büyük bir bölümünü küçük düşüren uyarı yazısı gönderdi.

        Şirketin kadın çalışanlarına gönderdiği belirtilen ve sosyal medyada yayılan uyarı yazısında "Değerli çalışma arkadaşlarımız, artan hava sıcaklıklarıyla birlikte kılık-kıyafet prosedürünü tekrardan hatırlatmak istedik. Aksesuar, saç bakımı, dekolte, etek boyu ile ilgili kurallar, kılık kıyafet prosedürümüzde açıkça belirtilmiştir. Mavi yaka çalışma arkadaşlarımızla birlikte çalıştığımız için özellikle dekolte, etek boyları konusunda aşırıya kaçılmaması ve basen dikkat çekmeyecek şekilde giyinilmesi gerektiğini bilgilerinize sunarız." İfadeleri kullanıldı.

        SAATLER SONRA ÖZÜR

        Konu gün boyu sosyal medyanın gündeminde kalırken kullanıcılar ayrımcı dile tepkilerini gösterdi. Şirket de akşam saatlerinde bir açıklama yaparak, "İç iletişim duyurumuzun, maalesef kurum kültürümüzle bağdaşmayan ifadeler içerdiğini gördük. Olaydan haberdar olur olmaz haddini aşan bu ifadelerden ötürü, öncelikle tüm çalışanlarımızdan özür diledik" dedi.

        Tepkileri üzerine çeken İfadelerin kurum kültürleri ile bağdaşmadığı belirtilen açıklamada "Olaydan haberdar olur olmaz haddini aşan bu ifadelerden ötürü, öncelikle tüm çalışanlarımızdan özür diledik. Bu vesile ile bir kez daha Kiğılı ailesinin tüm çalışanlarından, müşterilerimizden ve iş ortaklarımızdan özür dileriz." denildi.

        *Haberin görseli İHA tarafından servis edilmiştir

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa