Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Fatih Altındiş tarafından kurulan ve biyo sinyaller üzerine çalışma yapan MTM Biyoteknoloji şirketi, TÜBİTAK 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında 2,4 milyon TL destek aldı.

        AGÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, şirket, aldığı destekle geliştirdiği projeyle kullanıcının kulak içinden aldığı EEG (beyin) sinyallerini analiz ederek, kişisel duygu durumu ve odaklanma seviyelerini ölçen ve raporlayan bir mobil uygulamayı hayata geçiriyor.

        Proje kapsamında geliştirilen yenilikçi kulaklık kılıfı ve mobil uygulama, EEG sinyallerini analiz ederek kullanıcılara günlük hayatta konsantrasyon ve ruh hali yönetimi konusunda kişisel geri bildirimler sunacak.

        Elektrik ve bilgisayar mühendisliği alanında yüksek lisans yapan uzmanlardan oluşan MTM'de AGÜ'den Dr. Oğuzhan Ayyıldız, Kayseri Üniversitesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Osman Gökhan Uyan projeye katkı sağlıyor.

        Proje ekibinde ayrıca AGÜ Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliğinde yüksek lisans yapan Şaban Horoz yazılım mühendisi, Atıf Koçak donanım tasarım mühendisi, Ömer Bozkurt ise gömülü sistem mühendisi olarak görev yapıyor. AGÜ Psikoloji bölümü öğrencileri Elif Didar Dingil ve Pınar Eroğlu da ürün geliştirme ekibinde yer alarak projenin kullanıcı dostu yönünü güçlendiriyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa