Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Karanfil Nasıl Tüketilir? Karanfil Yutulur Mu? | Sağlık Haberleri

        Karanfil Nasıl Tüketilir?

        Karanfil Nasıl Tüketilir? Birçok farklı biçimde tüketilebilmekte olduğu bilinmektedir. Yemeklerde toz halinde iken baharat şeklinde kullanılabilmektedir. Çorbaya, etlere toz halinde iken köfteye konulabilmektedir. Bunların yanı sıra kek, meyve salatası, aşure, helva, baharatlı ekmek için de kullanımı sıkça tercih edilmektedir. Aynı zamanda karanfilin bazen çay olarak tüketilebildiği bilinmektedir. Çayların içerisine katılarak da tüketimi gerçekleştirilebilmektedir. Aynı zamanda bu bitkinin bazı kişiler tarafından yağ şeklinde iken kullanımı da mevcuttur.

        Karanfil Yutulur mu?

        Pek çok kişi tarafından merak edilen sorulardan bir tanesi ise ‘’karanfil yutulur mu?’’ sorusu olarak bilinmektedir. Öncelikle karanfil keskin ve acı bir tada sahiptir. Bundan dolayı da pek çok kişi tarafından yutularak tüketimi gerçekleştirilmektedir. Ancak çiğnenmeden yutulduğu durumlarda midede yanma hissiyatının oluşmasına neden olabilmektedir. Bundan dolayı da yutularak tüketilmesi pek tavsiye edilmemektedir.

        REKLAM

        Karanfil Çiğnemek Ne İşe Yarar?

        Öncelikle kişinin nefesinin temiz kalmasını sağlamaktadır. Sahip olduğu hoş koku sayesinde ağız kokusuna karşı kullanılmakta olan alternatif bir baharat olduğu söylenebilmektedir. İçerisinde bulunmakta olan maddeler nedeni ile az miktarda bulunan diş eti ağrılarına iyi gelmektedir. Bunların yanı sıra antibakteriyel bir özelliği bulunmaktadır ve çiğnendiğinde ağızda bulunmakta olan bakterilerin giderilmesine yardımcı olmaktadır.

        Karanfil Nasıl Kullanılır?

        Farklı şekillerde kullanılabilmekte olduğu bilinmektedir. Genellikle baharat biçiminde kullanımı yaygındır ancak toz, yağ, çay şeklinde de tüketilebilmektedir. Karanfil nasıl kullanılır sorunun cevabı bu şekilde verilebilmektedir ancak farklı şekillerde de kullanımı olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Yağ biçiminde tüketildiğinde ağızda bulunmakta olan mikropları gidermektedir. Diş macunu yerine tercih edilebilmektedir. Aynı zamanda yaraların ve sivilcelerin iyileşmesi noktasında da fayda sağlamakta olan bir bitkidir.

        REKLAM

        Çay biçiminde de tüketimi gerçekleştirilmektedir. Bu çay metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olmaktadır. Vücudun rahatlamasını sağlamakta olan bu çay uykunun da daha rahat geçmesini sağlamaktadır.

        Siyah Çaya Karanfil Atmanın Faydaları

        Öncelikle pek çok faydasının bulunduğunun bilinmesi gerekmektedir. Ağrı dindirmekte olan bir özelliğe sahiptir ve baş ağrısına iyi gelmektedir. Bunun yanı sıra cildin yenilenmesine yardımcı olmaktadır. Akciğer kanserinin ise ilk evrelerinde fayda göstermekte olduğu gözlemlenmektedir. Bazı durumlarda ise şeker hastalığına da iyi gelmekte olduğu bilinmektedir. Farklı şekillerde tüketilse de bu faydaları ortaya çıkarmaktadır. Siyah çaya atılarak tüketimi gerçekleştirildiğinde de faydalarını ortaya çıkarmaktadır.

        Karanfil Nasıl Çiğnenir?

        Genellikle karanfilin tüketiminin gerçekleştirildiği yollardan bir tanesidir. Bundan dolayı da karanfil nasıl çiğnenir sorusu merak edilmektedir. Öncelikle karanfilin çiğnenmesi ağrıları azaltmaktadır. Antibakteriyel bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda karanfilin çiğnenmesi nefesin tazelenmesine neden olmaktadır ve hoş bir koku vermektedir. Ağıza alınmakta olan bir karanfilin ilk olarak emilmesi ve daha yumuşak bir hale getirilmesi gerekmektedir. Ardından bu yumuşatılmış olan karanfilin ağız içerisinde gezdirilmesi, çiğnenmesi ve daha sonra ise yutulması gerekmektedir. Böylelikle doğru bir şekilde çiğnenmekte ve faydalarını göstermesine olanak sağlanmaktadır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa