Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Karahindiba Nasıl Tüketilir? Karahindiba Nasıl Kaynatılır? | Sağlık Haberleri

        Karahindiba Nasıl Tüketilir?

        Karahindiba Nasıl Tüketilir? Türkiye’de yaygın olarak bulunmakta olan bir bitkidir ancak Avrupa’ya özgü bir bitki olduğu da bilinmektedir. Meksika ve Kuzey Amerika bölgelerinde genellikle tıp alanında oldukça sık kullanılmakta olan bitkiler arasında yer almaktadır. Sağlığa pe çok faydası bulunmakta olan bu bitkinin vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olduğu gözlemlenmektedir.

        Her sağlıklı bitkide olduğu gibi bu bitkide de merak edilenler bulunmaktadır. Bunlardan biri ise nasıl tüketileceğidir. Karahindiba farklı biçimlerde tüketilebilmektedir. Salataları renklendirmek için kullanılabilmektedir. Aynı zamanda bitki çayı olarak da tüketimi mümkündür. Bazı bölgelerde ise bu bitkinin acı kahve biçiminde tüketilmekte olduğu gözlemlenmektedir.

        REKLAM

        Karahindiba Nasıl Kaynatılır?

        Karahindiba çayından faydalanabilmek için çayın kaynatılarak tüketilebilme seçeneği bulunmaktadır. Kaynatma işlemi için ise 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış olan karahindibanın 1 bardak suda akşamdan bekletilmesi gerekmektedir. Sabah uyanıldığında ise kaynatılması gerekmektedir. Ardından demini alması için bekletilmesi gerekmektedir. Demini altıktan sonra ise süzme işleminden geçirilmektedir. Kahvaltı öncesi ve sonrası şeklinde de tüketimi gerçekleştirilebilmektedir. Genel olarak karahindiba nasıl kaynatılır? sorusuna bu şekilde bitki çayı yapımı şeklinde cevap verilebilmektedir.

        Karahindiba Çayı Ne Zaman İçilir?

        Karahindiba Çayı Ne Zaman İçilir? Sağlık açısından pek çok faydası bulunan bu bitkinin tüketiminin ne zaman gerçekleştirileceği de sıkça merak edilen durumlardan bir tanesidir. Mineral ve vitamin açısından oldukça zengin olan bu çayın demir açısından da zengin olduğu gözlemlenmekte ve bundan dolayı da tüketimi gerçekleştirilmektedir.

        Çayın etkisini en iyi şekilde göstermesi içinse her seferinde taze bir şekilde demlenmesi gerekmektedir. Aynı zamanda çayın kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına tüketilmesi önerilmektedir. Gün içerisinde 2-3 defa tüketilmesi önerilmektedir.

        Karahindiba Otu Nasıl Kullanılır?

        Karahindiba otu tamamı ile kök, yaprak ve çiçekleri farklı şekillerde yemeklerde kullanılabilmekte olan bir bitkidir. Karahindiba otu nasıl kullanılır? sorusunun bir diğer cevabı ise salatalarda kullanılabilmesidir. Çiçekleri ise ilkbahar ayında toplanmakta ve pekmez yapılmaktadır. Sonbahar döneminde ise köklerinin toplandığı bilinmektedir. Bu köklerin toplanmasının nedeni ise acı kahve yapımıdır. Ayrıca kurutulduğunda ise çay şeklinde tüketilebilmektedir.

        REKLAM

        Karahindiba Nasıl Yenir?

        Bu bitkinin yaprakları A ve C vitamini açısından oldukça zengindir. Doğal bir potasyum kaynağı olarak bilinmektedir. Besin değerinin ise oldukça yüksek olduğu gözlemlenmektedir. Yüksek miktarda potasyum içermektedir ve bundan dolayı da taze karahindiba yaprakları salatalara katılara tüketilmektedir. Yani bu şekilde taze sebze olarak da tüketimi gerçekleştirilebilmekte olan bir bitkidir.

        Karahindiba Nasıl Kurutulur?

        Sıkça merak edilen konulardan bir tanesi ise karahindiba nasıl kurutulur? sorusu olarak bilinmektedir. Karahindiba nisan ile mayıs aylarında çiçek açmaya başlamakta ve kasım ayına kadar bulunmaktadır. Yaz aylarında ise çiçekleri toplanmaktadır ve sonbaharda ise kökleri sökülmektedir. Toplanmış olan bitkinin kökleri önce temizlenmektedir. Ardından uzun olan kökler küçültülmekte ve gölge bir alanda kurutulmaktadır. Bu bitki toz halinde ya da bütün bir halde poşetlenerek ışık görmeyen bir noktada saklanmaktadır. Böylelikle uzun bir süre boyunca kullanılabilmekte ve faydalı etkilerini ortaya çıkarabilmekte olduğu söylenebilmektedir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa