Kalorifer peteği nasıl temizlenir? Kalorifer peteklerinin içini temizleme yolları
Kış mevsimine girmeden evin iyi ısınması için petek temizliğine ihtiyaç duyulur. Düzenli bakımı hem yakıt tasarrufu sağlayabilir hem de sağlıklı bir yaşam ortamı sağlayabilir. Birkaç yöntemle evinizdeki petekleri kendiniz kolayca temizleyebilirsiniz. Peki, kalorifer Peteği Nasıl Temizlenir? Petek nasıl kolayca temizlenir? İşte cevaplar
Kış aylarında peteklerimizi açtığımızda birçok noktanın ısınmadığını veya ısı farklılıkları olduğunu görürüz. Bu tarz sorunlar temizlik zamanının geldiğini gösterir. Ayrıca yaz aylarında kapalı olduğu için bünyesinde üretilen havanın dışarı atılmasından sonra çalıştırılması gerektiğini göstermektedir.
Kalorifer Peteklerinin İçini Temizleme Yolları
Petek temizliği, kombi ve peteklerin verimini artırmak ve ısınmak için çok önemlidir. Evde petek temizliği yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Petek temizliği yaparken kombiyi düşük bir sıcaklığa ayarlayarak ideal sıcaklığı elde edebilirsiniz. Tüm radyatörlerde yüksek ısıl verim sağlarlar. İşte, kalorifer peteklerinin içini temizleme yolları en basit kalorifer peteği temizliği için dikkat edilmesi gerekenler:
Toz yayılmasını en aza indirmek için petekleri temizleme aşamasında fırçasının elektrikli süpürge kullanabilirsiniz. Peteğin içerisine rahatça girebilecek aparatı takın ve tüm tozları süpürün. Yüzeydeki tozu ve kiri yumuşak kuru bir bezle veya iyice sıkılmış bir bezle silin. Kir çıkarılamıyorsa, kiri cif ya da herhangi bir yağ sökücüyle veya deterjanla çıkarın. Islak kalırsa paslanmaya neden olabilir, bu yüzden sonunda kuru bir bezle sildiğinizden emin olun.
Toz birikmesi sorunu, duvarlarında ısıtıcı borular, petekler ve kapıların etrafında boşluklar bulunan ev sahiplerinin yaşadığı sorunlardan biridir, çünkü boşluklar toz girişini kolaylaştırır ve aynı zamanda bir sorun olarak kabul edilir. Bu sorunun oluşmasını önlemek için yılda en az bir kez petekleri temizlemeli, ayrıca duvarlardaki ve kalorifer çevresindeki boşlukları kapatmalı ve varsa onarmalısınız. Peteklerin tozunu aldıktan sonra derinlemesine temizlik için buhar kullanılması tavsiye edilir.
Sararan Kalorifer Petekleri Nasıl Temizlenir?
Kalorifer peteklerinin periyodik olarak temizlenmesi ekipmanların çalışması ve arızalanmaması için önemlidir. İç ve dış temizlik arıza problemiyle uğraşmanızı engelleyecektir. Peki, sararan kalorifer petekleri nasıl temizlenir? Bunu için yağ sökücü kullanabilir ya da seyreltilmiş olarak çamaşır suyu kullanabilirsiniz.