Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Dün öğle saatlerinde Japonya'daki Haneda Havalimanı pistinde Japan Airlines'a ait bir uçakta yangın çıktığı kaydedilmiş, yangının nedeninin uçağın motorunun yerle temas etmesi olabileceği belirtilmişti.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, uçağın, pistte bir sahil güvenlik uçağı ile çarpıştığı anlar yer almış, pistte yanan yolcu uçağında bulunan 379 yolcu ve mürettebatın tahliye edildiği duyurulmuştu.

Böylesine büyük bir yangında 379 yolcu ve mürettebatın 90 saniye içerisinde güvenle tahliyesi ise günün en çok konuşulanlarından biri oldu. Peki bu kazada facia nasıl önlendi?

Birleşik Krallık'taki Cranfield Üniversitesi'nde güvenlik ve kaza soruşturması profesörü Graham Braithwaite CNN International'a yaptığı açıklamada "Herkesin dışarı çıkması beni şaşırttı ve rahatlattı. Bu, herhangi bir uçağın dayanması için çok ciddi bir darbe. Ancak o havayolu şirketi hakkında bildiklerimi, güvenlik ve mürettebat eğitimi konusunda ne kadar çaba harcadıklarını bildiğimde, bu o kadar da sürpriz olmamalı" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ